• Gemeente Amsterdam
  • Woonhuis

Duurzaam nieuws

De ontwikkelingen staan niet stil; volg hier het laatste duurzame nieuws en kijk wat er in uw regio gebeurt.

Aardgasvrije studentenvereniging L.A.N.X.

Midden in de binnenstad van Amsterdam is één van de oudste studentenverenigingen van Nederland volledig aardgasvrij verbouwd.

Lees verder

Willem en Lies: ‘We proberen de boerderij zo energieneutraal mogelijk te maken’

Even voorstellen
Wij zijn Willem en Lies en komen uit hartje Amsterdam. Toen we deze stolpboerderij zagen, waren we direct verliefd. In januari 2019 kregen we de sleutel en in augustus hopen we de verbouwing te voltooien.

Lees verder

Zon op Centrum: hulp bij zonnepanelen in het centrum van Amsterdam

Goed nieuws voor bewoners en eigenaren van panden in Stadsdeel Centrum die zonnepanelen willen. Vanaf nu kunt u hiervoor de hulp inschakelen van de gemeente. Met de speciale aanpak Zon op Centrum adviseert een gespecialiseerd team kosteloos over de mogelijkheden. Ook biedt het team hulp bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Lees verder

Amsterdam - De energiescan was voor ons een eyeopener

Pieter ontdekte dat er voor zijn monumentale pand uit de 17e eeuw meer duurzame mogelijkheden zijn dan gedacht. Maar wat mag en kan? En waar begin je? Om antwoord op die vraag te krijgen vroeg hij via Green Light District een energiescan aan. Wij belden met hem om te zien hoe het nu gaat.

Lees verder

10 bespaartips

Energiebesparing is een kwestie van doen, maar ook van investeren. Aangezien niet iedereen de middelen heeft om een investering te doen, geven wij tien energiebespaartips die makkelijk te implementeren zijn in ieder pand.

Lees verder

Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten van start

Ben je eigenaar van een rijksmonument en wil je gaan verduurzamen? Meld je dan nu aan bij het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Dit programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) biedt een vergoeding voor advies en begeleiding bij de integrale verduurzaming van Rijksmonumenten. Daarmee draagt het programma bij aan het doel van de Routekaart Verduurzaming Monumenten, met als doelstellingen CO2-reductie van 40% in 2030 en 60% in 2040.  

 

Lees verder

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Lees verder

Meldpunt Verlaging Energielasten

Heb je te maken met een slecht geïsoleerde huurwoning, enkel glas, of verouderde verwarmingsapparatuur? Het Huurteam Leiden staat voor je klaar. Via het formulier Meldpunt Verlaging Energielasten kun je nu een melding maken! 

Lees verder