• The Netherlands
  • Museum

Energiescans voor monumenteigenaren in Staphorst

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken. Aanmelden kan via www.staphorst.nl/duurzaammonument

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

 

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een adviseur van De Groene Grachten; een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt €242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Published on
24 January 2022

All news items

Other news

Rijksmuseum ontvangt als eerste museum 5 sterren voor duurzaam beheer

Het Rijksmuseum heeft dit jaar een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen met een ‘outstanding’ beoordeling. Dit is de hoogste beoordeling en betreft 5 sterren. Het Rijksmuseum is hiermee het allereerste museum ter wereld dat voor het beheer van een bestaand gebouw de hoogste haalbare beoordeling scoort.

 
Continue reading
Zelfscan Duurzaam Monument

In a few minutes make a plan with the Self-Scan Sustainable Monument

On the Green Menu, we provide as complete an overview as possible of the possible measures. But which measures are appropriate for your situation? From now on you can easily discover this with the Self-Scan Sustainable Monument. The Self-Scan Sustainable Monument was developed by the Nationaal Restauratie Fonds and De Groene Grachten and is based on information from The Green Menu.

Continue reading

Launch of the international Green Menu

Heritage and sustainable retrofitting specialists from Slovenia, Portugal and the Netherlands, supported by EIT Climate-KIC, have joined forces in a pan-European project on sustainable heritage that is helping to make complex renovation of historic residential buildings easier, more attractive and scalable.

Continue reading