• The Netherlands
  • Thirties house

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

De vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences) heeft De Groene Menukaart uitgeroepen als Winner in “The Lovies Awards”, category “Best website Charitable Organisation”. In andere categorieën staan onder andere Abba (Lovie Lifetime Achievement) en de IKEA app (Apps, Mobile Sites & Voice).

Ook wonnen we de “People’s Lovie Award” publieksprijs. En deze Award is misschien wel minstens zo belangrijk voor ons, want wij willen natuurlijk heel veel mensen bereiken met ons platform. Wij feliciteren al onze partners die de ontwikkeling van het platform ondersteunen, waaronder de 55 aangesloten gemeenten, de provincies Noord-Holland, Overijssel en Gelderland, alle betrokken organisaties, zoals Stichting Liniebreed Ondernemen en Boerderijenstichting, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Bitfactory. Deze Awards zijn voor ons allemaal!

Over De Groene Menukaart

De Groene Menukaart is een website waar duizenden pandeigenaren jaarlijks aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de duurzame kansen van hun pand. Op onze website zijn inmiddels 55 gemeenten en 3 provincies aangesloten en zijn er menukaarten voor musea, molens, buitenplaatsen, forten, podia, kerken, boerderijen en diverse woningtypologieën. De omvangrijke kennisdatabase met maatregelen van De Groene Grachten is gekoppeld aan De Groene Menukaart en wordt breder ingezet, bijvoorbeeld bij de Zelfscan Duurzaam Monument: een platform in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Ook onze goednieuwe software in samenwerking met de Monumentenwacht Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland is hieraan gekoppeld. Deze nieuwste module wordt binnenkort gelanceerd. De Groene Menukaart is een platform van De Groene Grachten en verbindt tientallen duurzaam erfgoed organisaties.

Over The Lovie Awards

The Lovie Award is een Europees begrip en wordt uitgereikt door een uitgebreide vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences). De Award is bedoeld om het beste Europese online werk te vieren. Voor de categorie website beoordeelt de jury het werk op algemene gebruikerservaring. Denk hierbij aan de navigatie, het design, de functionaliteit, de interactiviteit en de content. Naast The Lovie Award is er The People’s Lovie Award. Deze prijs is op basis van stemmen. En wordt dus uitgereikt aan het online werk met de meeste stemmen vanuit het Europese publiek.

 

Published on
17 November 2021

All news items

Other news

Zelfscan Duurzaam Monument

In a few minutes make a plan with the Self-Scan Sustainable Monument

On the Green Menu, we provide as complete an overview as possible of the possible measures. But which measures are appropriate for your situation? From now on you can easily discover this with the Self-Scan Sustainable Monument. The Self-Scan Sustainable Monument was developed by the Nationaal Restauratie Fonds and De Groene Grachten and is based on information from The Green Menu.

Continue reading

Launch of the international Green Menu

Heritage and sustainable retrofitting specialists from Slovenia, Portugal and the Netherlands, supported by EIT Climate-KIC, have joined forces in a pan-European project on sustainable heritage that is helping to make complex renovation of historic residential buildings easier, more attractive and scalable.

Continue reading

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Continue reading