Naden en Kieren

Heeft u last van tocht in uw pand? Kijk eerst of uw ramen en deuren goed aansluiten op de gevel. Het dichten van naden en kieren kan het eenvoudig behaaglijker maken. Dicht dus eerst kieren en naden voordat u isoleren overweegt. Het is bovendien goedkoper. Is alle tocht weg en zijn kieren gedicht? Let dan extra op ventilatie. Voortdurende aan- en afvoer van lucht is noodzakelijk voor uw gezondheid en vermindert vochtproblemen en schimmels in uw pand.

  • Aandachtspunt

    Door dakisolatie aan te brengen, worden de naden in het dak al gedicht. Zodoende geldt voor een gemiddeld pand met hellend dak dat u slechts 400 euro kwijt bent aan naaddichting tussen de vaste delen in uw pand in plaats van 950 euro. Door naaddichting kunt u tot 30 euro op jaarbasis besparen op uw energierekening.

Deurdrangers

Ook binnen in een pand kan warmte verloren gaan. Niet alle ruimtes worden altijd verwarmd, en door deuren naar onverwarmde ruimtes open te laten staan, wordt er alsnog onnodig harder gestookt. Een eenvoudige oplossing voor dit probleem is het plaatsen van deurdrangers. Dan hoeft u er zelf ook niet meer naar om te kijken!

Tip

Warmteverlies via uw gevel

Wist u dat u vrij eenvoudig inzicht kunt krijgen in de warmteverliezen van uw huis? Door in koude periodes warmtebeelden te laten maken van uw gevel, ziet u direct welke plekken zwakker of sterker zijn. Inzicht waarmee u beter kunt isoleren en uiteindelijk geld mee bespaart.

Tip

Loading...