Toilet

Is het toilet toe aan vervanging? Toiletpotten zijn bijna altijd gemaakt van keramiek, daarin valt weinig te kiezen. Er is wel keuze in de grootte van de wc-pot en de stortbak. Wilt u water besparen, kies dan bijvoorbeeld voor een modern toilet die spoelt met twee knoppen: met 3 of 6 liter water. Gebruik ook de 3 liter spoeling, want anders is de besparing beperkt.

  • 2.2 mensen
  Jaarlijkse besparing: €30 - €36 Terugverdientijd : 11 - 13 jaar

  Terugverdientijd

  Het aantal jaar dat nodig is om de investeringsuitgaven terug te verdienen.

  Extra comfort: Niet van toepassing Besparing CO2: 8 kg per jaar

  Besparing CO2

  Een jaarlijkse besparing van 8kg staat gelijk aan:

  • 240 uur elektra verbruikt door een 60W gloeilamp

  Tip

  Is een nieuw toilet geen optie? Voor slechts 6 euro kunt u een spoelstop kopen voor in het reservoir. Zo bespaart u zonder grote uitgave. Let wel, de besparing is aanzienlijk minder dan bij een modern toilet.
 • Tip: Slimme Regenton

  Het opvangen van regenwater functioneert het beste in combinatie met een ‘slimme regenton’. Deze regenton krijgt informatie over aanstaande regenbuien en kan zichzelf leeg maken voordat een bui begint. Hierdoor gebruikt u het opgevangen regenwater optimaal én hoeft u zich geen zorgen te maken dat de regenton overstroomt. De slimme regenton kan ook gebruikt worden in de publieke ruimte. Dan kunnen de aangesloten regentonnen fungeren als water bassin in de zomer, bijvoorbeeld voor het bewateren van groen.

Waterbesparend toilet

Er bestaat een type waterbesparend toilet waarbij er met slechts 4 liter water wordt gespoeld. Dit toilet wordt gecombineerd met een stroomvergroter (een ‘booster’), zodat het water toch goed weg kan lopen. Let er wel op dat het toilet niet altijd werkt met de standaard diameter van 110 mm voor de afvoerleiding van een toilet. In sommige gevallen is een diameter van 90 mm vereist, waardoor het rioleringssysteem aangepast moet worden.

tip

Loading...