• Gemeente Amsterdam
  • Woonhuis

90 gratis energiescans in het Green Light District

Let op:

De deadline voor de aanmelding is reeds verstreken. Houd de website van De Groene Menukaart in de gaten voor eventuele updates! Bedankt voor je begrip.

Ken of ben jij een pandeigenaar in het historische centrum van Amsterdam en wil je graag duurzame stappen zetten met uw pand? Meld je dan aan voor een energiescan! Green Light District stelt maar liefst 90 gratis energiescans van De Groene Grachten beschikbaar voor eigenaren van (historische) panden in de binnenstad, in en om postcodegebied 1012. Deze 90 gratis energiescans zijn mede mogelijk dankzij een subsidieverstrekking van EIT Climate-KIC en gemeente Amsterdam en de nieuw ontwikkelde adviestool voor duurzame historische panden waarmee schaal gemaakt kan worden.  Zo kan in een snel tempo de binnenstad van Amsterdam vergroend worden.

De energiescan

Een energiescan geeft jou als pandeigenaar inzicht in de duurzame mogelijkheden voor jouw pand. Een onafhankelijke adviseur van De Groene Grachten, met kennis en ervaring met het verduurzamen van historische en monumentale panden, komt bij je langs om het pand in kaart te brengen. De adviseur bespreekt samen met jou de mogelijkheden en wensen. Bij het uitvoeren van de energiescan houdt de adviseur rekening met het gebruik en de unieke kenmerken van het pand.  Hierbij worden meer dan 100 duurzame maatregelen getoetst en worden de kansrijke maatregelen uitgewerkt aan de hand van vijf thema’s: isolatie, ventilatie, warmte, elektriciteit en water & groen. Naast de technische mogelijkheden brengt De Groene Grachten ook de financieringsmogelijkheden, subsidies en regelgeving in kaart.

Het eindresultaat is een adviesrapport dat jou op weg helpt met de duurzame ambitie voor jouw pand. De adviseur neemt samen met jou het rapport door zodat jij straks precies weet waar de duurzame kansen voor jouw pand liggen. Zo kan jij straks zelf gericht aan de slag met het verduurzamen van je pand.

Ben je geïnteresseerd in een energiescan? Meld je dan hier aan.

Green Light District

Green Light District is een samenwerking van De Groene Grachten, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam, De Gezonde Stad, Rooftop Revolution, TU Delft en EIT Climate-KIC. Het doel van Green Light District is om de meest bezochte vierkante kilometer van Europa transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch deel van Amsterdam. Juist door te beginnen op één van de meest uitdagende plekken, de monumentale binnenstad, waar de uitdagingen het grootst zijn en de urgentie het hoogst, kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Amsterdam. Green light district heeft een bottom-up aanpak werkt samen met duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers. Green Light District start projecten waarmee ze onder andere monumentale panden van het aardgas afhelpen, huizen isoleren, duurzame energie opwekken en het gebied letterlijk vergroenen door onder andere het aanleggen van groene daken.

De Groene Grachten

De Groene Grachten werkt aan het verduurzamen van historische gebouwen en gebieden, met de missie: Als het hier kan, dan kan het overal! De Groene Grachten heeft ruime ervaring met het managen en opzetten van innovatieve, duurzame projecten, zoals Rooftop Revolution, De Groene Menukaart en Green Light District. In de afgelopen jaren werkte De Groene Grachten aan het verduurzamen van honderden projecten. Enkele voorbeelden zijn de Zaanse Schans, Paleis Soestdijk, studentenvereniging L.A.N.X., Koninklijk Instituut voor de Tropen en Green Light District.

 

 

Gepubliceerd op
16 september 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder

Zon op Centrum: hulp bij zonnepanelen in het centrum van Amsterdam

Goed nieuws voor bewoners en eigenaren van panden in Stadsdeel Centrum die zonnepanelen willen. Vanaf nu kunt u hiervoor de hulp inschakelen van de gemeente. Met de speciale aanpak Zon op Centrum adviseert een gespecialiseerd team kosteloos over de mogelijkheden. Ook biedt het team hulp bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Lees verder

Spreekuur Green Light District: Eerste hulp bij verduurzamen historisch pand

Met het duurzame spreekuur in het Green Light District krijg je antwoord op vragen over de verduurzaming van jouw pand en word je op weg geholpen met jouw duurzame ambities! Ook een expert van het Duurzaam Erfgoed Loket van de Gemeente Amsterdam zal aanwezig zijn.

Lees verder