• Gemeente Amsterdam
  • Woonhuis

Spreekuur Green Light District: Eerste hulp bij verduurzamen historisch pand

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? Hoe isoleer ik mijn monumentale ramen? Mag ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen? Hoe vraag ik een vergunning aan? Dit zijn vraagstukken waar je tegenaan kan lopen als eigenaar van een historisch pand of monument in de gemeente Amsterdam. Met het duurzame spreekuur in het Green Light District krijg je antwoord op deze vragen voor jouw pand en helpen experts van De Groene Grachten je op weg met jouw duurzame ambities! Ook een expert van het Duurzaam Erfgoed Loket van de Gemeente Amsterdam zal aanwezig zijn.

De spreekuren van Green Light District vinden plaats ‘Op nummer 9’ in de Nieuwe Hoogstraat 9a, de hub van het Green Light District. De spreekuren vinden plaats op maandag 1 november en dinsdag 9 november van 16:00 tot 18:00 uur. Je wordt ontvangen door een adviseur van De Groene Grachten en de Coördinator Duurzaam Erfgoed van de Gemeente Amsterdam.

Wat kan ik verwachten?

Het spreekuur is gratis en vrijblijvend. Mocht je na het spreekuur enthousiast zijn geworden en aan de slag willen om jouw pand nog duurzamer te maken, dan helpen we je verder met een gratis energiescan en begeleiding richting de uitvoering van maatregelen. Ook met aanvullende vragen over vergunningen kun je bij de expert van de Gemeente Amsterdam terecht.

Loop binnen

Ben je enthousiast geworden? Loop dan binnen bij de spreekuren op Nummer 9 in de Nieuwe Hoogstraat 9a of meld je aan om zeker te zijn van een plek. Het spreekuur is op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag 1 november 16:00-18:00 uur
  • Dinsdag 9 november 16:00-18:00 uur
     
Green Light District

De historische binnenstad transformeert van ‘Red Light District’ in een ‘Green Light District’. Samen met bewoners, ondernemers, experts en de Gemeente Amsterdam zijn we in het gebied aan de slag om energie te besparen, te vergroenen en de leefkwaliteit te verbeteren. Wil je meer weten van wat we doen? Kijk op https://greenlightdistrict.nu/ Heb je nog vragen over vergunningen of andere gemeentelijke zaken? Kijk dan op www.amsterdam.nl/duurzaamerfgoed

Gepubliceerd op
27 oktober 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Zon op Centrum: hulp bij zonnepanelen in het centrum van Amsterdam

Goed nieuws voor bewoners en eigenaren van panden in postcodegebied 1012 die zonnepanelen willen. Vanaf nu kunt u hiervoor de hulp inschakelen van de gemeente. Met de speciale aanpak Zon op Centrum adviseert een gespecialiseerd team kosteloos over de mogelijkheden. Ook biedt het team hulp bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Lees verder

90 gratis energiescans in het Green Light District

Ken of ben jij een pandeigenaar in het historische centrum van Amsterdam en wil je graag duurzame stappen zetten met jouw pand? Meld je dan aan voor een energiescan! Green Light District stelt maar liefst 90 gratis energiescans van De Groene Grachten beschikbaar voor eigenaren van (historische) panden in de binnenstad, in en om postcodegebied 1012.

Lees verder

Willem en Lies: ‘We proberen de boerderij zo energieneutraal mogelijk te maken’

Even voorstellen
Wij zijn Willem en Lies en komen uit hartje Amsterdam. Toen we deze stolpboerderij zagen, waren we direct verliefd. In januari 2019 kregen we de sleutel en in augustus hopen we de verbouwing te voltooien.

Lees verder