• Nederland
  • Podium

Klimaattafel Stadsnatuur op woensdagavond 1 juni

Welke planten en dieren zijn er te vinden in ons dorp? En hoe kun jij bijdragen aan een verbetering van de stadsnatuur? Pieter Aaldring van de Groene Meent gaat daarover vertellen op woensdagavond 1 juni van 19.30 tot 22.00 uur in theater de Warenar. Dan organiseert de gemeente namelijk hét duurzame platform van Wassenaar: de Klimaattafel. Ook zal het initiatief Samen Slim Rijden iets vertellen over hoe het gaat met hun project. Het doel van de Klimaattafel is dat inwoners, ondernemers en gemeente samenwerken aan het bereiken van een duurzaam Wassenaar. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Ben jij benieuwd naar inspirerende groene en duurzame initiatieven binnen Wassenaar? Meld je dan aan voor de Klimaattafelbijeenkomst op klimaattafel@wassenaar.nl. Je kunt ook online (via Youtube) de bijeenkomst live volgen. Vermeld bij je aanmelding of je komt of online meekijkt.

Gepubliceerd op
23 mei 2022

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Melkweg ging van energielabel G naar label A

Voor Corona toesloeg kreeg de Melkweg in Amsterdam jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers over de vloer. De zalen en bioscoop met een totale oppervlak van 5.400 m2 bieden ruimte voor ruim 2.500 bezoekers per avond. Ondanks dit grote oppervlak wist de Melkweg hun historische gebouw te verbeteren van  energielabel G naar energielabel A. Gebouwbeheerder Theo de Laat vertelt met trots hoe zij dit hebben gerealiseerd.

Lees verder
Zelfscan Duurzaam Monument

Maak in een paar minuten een plan met de Zelfscan Duurzaam Monument

Op de Groene Menukaart geven we een zo volledig mogelijk overzicht van de mogelijke maatregelen. Maar welke maatregelen passen er nu bij uw situatie? Dat ontdekt u vanaf nu eenvoudig met de Zelfscan Duurzaam Monument. De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart.

Lees verder

Lancering van de internationale Groene Menukaart

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vind je historische, monumentale gebouwen. Deze gebouwen kunnen net als onze molens, boerderijen, forten, grachtenpanden, buitenplaatsen en monumentale woonhuizen een stuk duurzamer. Daarom lanceren wij De Groene Menukaart voor Slovenië en Portugal

Lees verder