• Nederland
  • Woonhuis

Onderzoek verduurzaming historische woonhuizen Limburg

Provincie Limburg telt een grote hoeveelheid historische woonhuizen. Vanuit de ambitie om Limburg groener en duurzamer te maken voert de provincie een onderzoek uit naar kennis over en bereidheid tot verduurzaming van deze woningen. Want met de beschikbare financieringsmogelijkheden en de juiste vakman is het mogelijk om elk huis duurzaam en comfortabel te maken.

Helpt u mee?

Woont u in een historisch of monumentaal woonhuis en wilt u meedenken over energiebesparing? Door het invullen van deze vragenlijst helpt u de provincie om haar diensten op gebied van groen en duurzaamheid te verbeteren.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

 

Opzet van de vragenlijst

In de vragenlijst staan vragen over de motivatie en kennis over de (mogelijkheden tot) verduurzaming. De vragen gaan over de huidige situatie van uw woonhuis, eventuele verduurzamingsmaatregelen die voor u interessant zijn en waar u tegenaan loopt bij het verduurzamen van uw woning. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Provincie Limburg en De Groene Grachten. De Provincie Limburg stimuleert verduurzaming van woonhuizen met de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis. Met dit onderzoek beoogt de provincie meer mensen op de hoogte te brengen van deze regeling, om zo meer historische woonhuizen klaar te maken voor de toekomst. De Groene Grachten is een advies- en onderzoeksbureau met veel ervaring op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen.

 

Gepubliceerd op
10 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder