• Nederland
  • Boerderij

Onderzoek verduurzaming historische woonhuizen Limburg

Provincie Limburg telt een grote hoeveelheid historische woonhuizen. Vanuit de ambitie om Limburg groener en duurzamer te maken voert de provincie een onderzoek uit naar kennis over en bereidheid tot verduurzaming van deze woningen. Want met de beschikbare financieringsmogelijkheden en de juiste vakman is het mogelijk om elk huis duurzaam en comfortabel te maken.

Helpt u mee?

Woont u in een historisch of monumentaal woonhuis en wilt u meedenken over energiebesparing? Door het invullen van deze vragenlijst helpt u de provincie om haar diensten op gebied van groen en duurzaamheid te verbeteren.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

 

Opzet van de vragenlijst

In de vragenlijst staan vragen over de motivatie en kennis over de (mogelijkheden tot) verduurzaming. De vragen gaan over de huidige situatie van uw woonhuis, eventuele verduurzamingsmaatregelen die voor u interessant zijn en waar u tegenaan loopt bij het verduurzamen van uw woning. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Provincie Limburg en De Groene Grachten. De Provincie Limburg stimuleert verduurzaming van woonhuizen met de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis. Met dit onderzoek beoogt de provincie meer mensen op de hoogte te brengen van deze regeling, om zo meer historische woonhuizen klaar te maken voor de toekomst. De Groene Grachten is een advies- en onderzoeksbureau met veel ervaring op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen.

 

Gepubliceerd op
10 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Het Boerderijenfonds

Op 6 december 2019 is de start van het Boerderijenfonds aangekondigd, een stimuleringsfonds voor restauratie, verduurzaming en herbestemming van agrarisch erfgoed.

Lees verder
Zelfscan Duurzaam Monument

Maak in een paar minuten een plan met de Zelfscan Duurzaam Monument

Op de Groene Menukaart geven we een zo volledig mogelijk overzicht van de mogelijke maatregelen. Maar welke maatregelen passen er nu bij uw situatie? Dat ontdekt u vanaf nu eenvoudig met de Zelfscan Duurzaam Monument. De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart.

Lees verder

Lancering van de internationale Groene Menukaart

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vind je historische, monumentale gebouwen. Deze gebouwen kunnen net als onze molens, boerderijen, forten, grachtenpanden, buitenplaatsen en monumentale woonhuizen een stuk duurzamer. Daarom lanceren wij De Groene Menukaart voor SloveniĆ« en Portugal

Lees verder