• Gemeente Wassenaar
  • Woonhuis

Klimaattafel op donderdag 20 juni in de Dorpskerk

De gemeente Wassenaar organiseert op donderdag 20 juni een Klimaattafel in de Dorpskerk. Netwerken, kennisdelen en samenwerken aan een duurzaam Wassenaar staan tijdens de bijeenkomst centraal.

Samenwerkingen

Tijdens de avond worden bestaande initiatieven besproken en is er volop gelegenheid om nieuwe ideeën te delen. Daarmee is deze Klimaattafel voor zowel de huidige deelnemers als nieuwe bezoekers interessant om bij te wonen.

In het eerste deel van het programma laten we, na de opening door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder, een aantal betrokken inwoners aan het woord over hun initiatieven en ideeën. Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid gemeente Wassenaar, praat u bij over de Lokale Energie Strategie en samenwerkingen die met inwoners en partijen tot stand zijn gekomen. Rob Bloem vertelt over de geslaagde energietransitie in zijn Engels landhuis.

Workshop

In het tweede deel krijgt u tijdens de workshop ‘Duurzame tips voor een monumentaal pand’ de nodige informatie om een monument te verduurzamen. Op de informatiemarkt kunt u met een aantal organisaties kennismaken die u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning of wijk. Zo vertelt RVO u alles op het gebied van subsidies en voorziet Kracht in de Wijk u van de nodige tips om uw wijk energieneutraal te maken. In de stand van de gemeente treft u een overzicht van alle duurzame projecten waar u bij kunt aansluiten. Verder krijgt u op de informatiemarkt uitleg over warmtepompen, het opzetten van een energiecoöperatie en meer.

Klimaattafel

Wethouder Lia de Ridder: ‘Aan de Klimaattafel brengen we een netwerk, kennis en ervaring in verduurzaming samen. Iedereen is van harte welkom om informatie te halen en ideeën te delen. Ik merk dat steeds meer mensen de noodzaak van de energietransitie inzien. Ook het aantal initiatieven dat uit de Klimaattafel voortkomt groeit. Deze positieve ontwikkeling draagt zeker bij aan het samen realiseren van een duurzaam Wassenaar.’

Programma

Het programma is als volgt:

18.30 uur Inloop en bezoek informatiestands

19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder

19.15 uur Inspirerende voorbeelden van initiatiefnemers

19.30 uur Ruben Ribbius over de nieuwe website en diverse projecten, zoals de stand van zaken visie warmtetransitie

19:40 uur Presentatie Rob Bloem, een sfeervol landhuis zonder gas

20.00 uur Pauze, bezoek informatiestands en onder het genot van een hapje en drankje netwerken

20.20 uur Workshop ‘Duurzame mogelijkheden voor een monumentaal pand’

20.40 uur Afsluiting en bezoek informatiestands

21.00 uur Einde

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd om deze Klimaattafel op donderdag 20 juni vanaf 18.30 uur bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van de Dorpskerk, Plein 3. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@wassenaar.nl.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@wassenaar.nl.

 

Gepubliceerd op
18 juni 2019

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Duurzaamheidsavond op 15 mei 2019

Laat je inspireren door Workshops, de informatiemarkt met o.a. De Groene Grachten en Pitches door inwoners van Wassenaar, op 15 mei 2019, vanaf 17.30 tot 20.30 uur, locatie: Sterrenbad, Wassenaar.

Lees verder

Klimaattafel in het teken van verduurzamen monumenten

Om kennis, ervaring en ideeën over verduurzaming samen te brengen, organiseerde de gemeente Wassenaar op donderdag 20 juni een Klimaattafel. Zo’n 35 geïnteresseerden bezochten de bijeenkomst in de Dorpskerk die in het teken stond van het verduurzamen van monumenten. 

Lees verder

Klimaattafel Stadsnatuur op woensdagavond 1 juni

Welke planten en dieren zijn er te vinden in ons dorp? En hoe kun jij bijdragen aan een verbetering van de stadsnatuur? Pieter Aaldring van de Groene Meent gaat daarover vertellen op woensdagavond 1 juni van 19.30 tot 22.00 uur in theater de Warenar. Dan organiseert de gemeente namelijk hét duurzame platform van Wassenaar: de Klimaattafel. Ook zal het initiatief Samen Slim Rijden iets vertellen over hoe het gaat met hun project. Het doel van de Klimaattafel is dat inwoners, ondernemers en gemeente samenwerken aan het bereiken van een duurzaam Wassenaar. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Lees verder