• The Netherlands
  • House

Sustainable news

The development around sustainable renovations keeps on going; follow the latest sustainable news here and see what is happening in your region.

 

Klimaattafel Stadsnatuur op woensdagavond 1 juni

Welke planten en dieren zijn er te vinden in ons dorp? En hoe kun jij bijdragen aan een verbetering van de stadsnatuur? Pieter Aaldring van de Groene Meent gaat daarover vertellen op woensdagavond 1 juni van 19.30 tot 22.00 uur in theater de Warenar. Dan organiseert de gemeente namelijk hét duurzame platform van Wassenaar: de Klimaattafel. Ook zal het initiatief Samen Slim Rijden iets vertellen over hoe het gaat met hun project. Het doel van de Klimaattafel is dat inwoners, ondernemers en gemeente samenwerken aan het bereiken van een duurzaam Wassenaar. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Continue reading

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Continue reading

De Groene Menukaart 2021 – Een jaar vol hoogtepunten!

Afgelopen jaar was een jaar vol groene hoogtepunten voor de Groene Menukaart. Het hele jaar stond in het teken van duurzame ontwikkelingen, want hoewel er aan de voorkant niet veel veranderd lijkt, is de website afgelopen jaar enorm uitgebreid! We lichten een paar van de ontwikkelingen en hoogtepunten uit.

Continue reading

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Continue reading

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

Continue reading

Launch of the international Green Menu

Heritage and sustainable retrofitting specialists from Slovenia, Portugal and the Netherlands, supported by EIT Climate-KIC, have joined forces in a pan-European project on sustainable heritage that is helping to make complex renovation of historic residential buildings easier, more attractive and scalable.

Continue reading

Willem and Lies: "We try to make the farm as energy neutral as possible"

Short introduction
We are Willem and Lies and come from the heart of Amsterdam. When we saw this farmhouse, we immediately fell in love. We received the key in January 2019 and hope to complete the renovation in August.

Continue reading

New funds for heritage

New funds have been added to the Culture fund, including new funds for windmills, country estates and one specifically for Limburg's countryside.

Continue reading

Katja from Beets: "Building sustainably with respect for the authentic character"

Short introduction 
My name is Katja Schuitema. Since 2015, I have been living in a unique farmhouse in Beets with my partner and two children. We live there in the part that used to be a shed for the cattle and that was inhabited by the workers ....

Continue reading

Wim and Janneke from Edam: ‘We actually built a building within another building’

Short introduction

We are Wim van den Essenburg, young pensionado and Janneke Rijpstra, communication manager. We have one daughter who lives with us, she is studying Social Sciences and a son who works for Google and lives in Dublin.

Continue reading

Coen and Sander from Ilpendam: "Our monument can hardly become more sustainable than it is now"

Coen and Sander made their new home more sustainable. We visited them! "Our monument can hardly become more sustainable than it is nows".

Continue reading