• The Netherlands
  • Podium

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. In dit nummer ook aandacht voor de lancering van deze Groene Menukaart voor podia en musea. Met bijdragen van o.a. Bjorn Schrijen, Jan Willem van Bokhorst, Natasja Admiraal en Jacqueline Cramer.

Boekman #127: Duurzaamheid en cultuur is vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar via de boekhandel en boekman.nl

De publicatie van Boekman#127 is voor de Boekmanstichting het startsein van de campagne #cultuuropgroen waarmee het komende jaar extra aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid. Op de agenda staan onder meer een reeks talkshows in samenwerking met Dutch Culture, een infosheet met praktische handvaten, een internationaal vergelijkend onderzoek en de State of Sustainability 2021, een jaarlijks terugkerend congres over de staat van duurzaamheid in de culturele en creatieve sector i.s.m. Bureau 8080. Ook geeft het nummer aandacht aan De Groene Menukaart voor musea en podia. 

Over De Boekmanstichting 

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. We verzamelen, analyseren, duiden en delen data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Boekman is het kwartaaltijdschrift van de Boekmanstichting. 

 

Published on
7 June 2021

All news items

Other news

Central Heat Pump becomes the standard

If your central heating boiler fails, it is often our reflex to replace it with a similar model. From 2026, if it is up to the Dutch Government, that will be a thing of the past. Hybrid heat pumps will then become the standard for heating homes. When replacing your central heating system, you will have to switch to a more sustainable alternative. In many cases this is a hybrid heat pump, but alternatives such as the fully electric heat pump or a connection to a heat network are also possible.

Continue reading

De Groene Menukaart 2021 – Een jaar vol hoogtepunten!

Afgelopen jaar was een jaar vol groene hoogtepunten voor de Groene Menukaart. Het hele jaar stond in het teken van duurzame ontwikkelingen, want hoewel er aan de voorkant niet veel veranderd lijkt, is de website afgelopen jaar enorm uitgebreid! We lichten een paar van de ontwikkelingen en hoogtepunten uit.

Continue reading

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Continue reading