• The Netherlands
  • Fort

Fort Nigtevecht krijgt een duurzame herbestemming

Fort Nigtevecht maakt zich klaar voor een duurzame toekomst met een plan voor herbestemming. De nieuwe huurder van Nigtevecht wil het fort in de toekomst gebruiken voor kleinschalige horeca, verschillende activiteiten zoals workshops en het uitoefenen van ambachten. Het verbouwen van een historisch fort kent veel uitdagingen, maar het fort is in samenwerking met Natuurmonumenten al druk bezig met de eerste verbouwingen.

Isolatie 

De herbestemming begint bij het isoleren van de zes manschapverblijven in de rechtervleugel. Zo zijn de vloeren hier geïsoleerd en zijn er glazen puien geplaatst. Ook dit draagt bij aan de isolatie van de ruimtes, zonder de originele staat van de ruimtes al te veel aan te tasten. Om de isolatie nog meer te stimuleren, zullen er in de gang nog glazen deuren geplaatst worden.

Verwarming

Naast isolatie, is verwarming ook een belangrijke stap in de herbestemming. De manschapsverblijven worden op een duurzame manier verwarmd met de plaatsing van een luchtwarmtepomp. 

Toiletten 

Ook zullen er in de eerste fase van herbestemming meer toiletten worden gebouwd. Momenteel is er namelijk nog maar één toilet. Binnenkort is er dames-, heren- en mindervalidentoilet. 

Met de eerste fase van de herbestemming heeft Fort Nigtevecht al enorme stappen gezet. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen van het fort. Houd voor het laatste nieuws over forten deze pagina in de gaten.

Other news

Forteiland Pampus ontvangt bijna 1 miljoen Europese subsidie voor verduurzaming

Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem. 

Continue reading

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is samen met Stelling van Amsterdam erkend als UNESCO Werelderfgoed: De Hollandse Waterlinies

Sinds maandag 26 juli is de Nieuwe Hollandse Waterlinie officieel UNESCO Werelderfgoed. Samen met de Stelling van Amsterdam ontvangen ze deze status en vormen ze de Hollandse Waterlinies. 

Continue reading

Het historische forteiland Pampus in de podcast "Verborgen in het volle zicht"

In de podcast ‘Verborgen in het volle zicht’ bezoekt Simon Heijmans in opdracht van de Erfgoed Deal bijzondere plekken in Nederland die je zo voorbij zou kunnen rijden, maar waar iets staat te gebeuren.In deze aflevering bezoekt hij het historische forteiland Pampus. Dit forteiland zet het verleden in als inspiratiebron om een verduurzamingsslag te maken en wordt hiermee weer zelfvoorzienend, precies zoals vroeger.

Continue reading