• The Netherlands
  • House

Interview met de Melkweg over hun aanpak van verduurzamen

Theo de Laat is al jaren de gebouwbeheerder bij Stichting Melkweg en is pionier in het verduurzamen van het gebouw. Hij begon 10 jaar geleden met de eerste maatregelen, maar inmiddels is het hele gebouw al flink onder handen genomen: van de kleedkamers tot de opslaghokken.

In dit interview vertelt Theo hoe hij het verduurzamingstraject heeft aangepakt. Hij vertelt over de samenwerking met de gemeente Amsterdam, het sparren met De Groene Grachten over duurzame oplossingen en zijn eigen innovatieve ideeën om de voetafdruk van de Melkweg te verkleinen. 

Ook vertelt hij welke duurzame maatregelen hij heeft toegepast en wat deze opleveren. Zo vertelt hij onder meer over één van zijn grootste projecten: de ledverlichting. De Melkweg heeft ondertussen al 50% led in theaterverlichting, 95% in de huisverlichting en maar liefst 100% in de buiten-en noodverlichting. Benieuwd welke maatregelen er nog meer getroffen zijn? Lees hier het hele interview met Theo.

 

Other news

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Continue reading

Central Heat Pump becomes the standard

If your central heating boiler fails, it is often our reflex to replace it with a similar model. From 2026, if it is up to the Dutch Government, that will be a thing of the past. Hybrid heat pumps will then become the standard for heating homes. When replacing your central heating system, you will have to switch to a more sustainable alternative. In many cases this is a hybrid heat pump, but alternatives such as the fully electric heat pump or a connection to a heat network are also possible.

Continue reading

Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten van start

Ben je eigenaar van een rijksmonument en wil je gaan verduurzamen? Meld je dan nu aan bij het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Dit programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) biedt een vergoeding voor advies en begeleiding bij de integrale verduurzaming van Rijksmonumenten. Daarmee draagt het programma bij aan het doel van de Routekaart Verduurzaming Monumenten, met als doelstellingen CO2-reductie van 40% in 2030 en 60% in 2040.  

 

Continue reading