• The Netherlands
  • House

Interview met de Melkweg over hun aanpak van verduurzamen

Theo de Laat is al jaren de gebouwbeheerder bij Stichting Melkweg en is pionier in het verduurzamen van het gebouw. Hij begon 10 jaar geleden met de eerste maatregelen, maar inmiddels is het hele gebouw al flink onder handen genomen: van de kleedkamers tot de opslaghokken.

In dit interview vertelt Theo hoe hij het verduurzamingstraject heeft aangepakt. Hij vertelt over de samenwerking met de gemeente Amsterdam, het sparren met De Groene Grachten over duurzame oplossingen en zijn eigen innovatieve ideeën om de voetafdruk van de Melkweg te verkleinen. 

Ook vertelt hij welke duurzame maatregelen hij heeft toegepast en wat deze opleveren. Zo vertelt hij onder meer over één van zijn grootste projecten: de ledverlichting. De Melkweg heeft ondertussen al 50% led in theaterverlichting, 95% in de huisverlichting en maar liefst 100% in de buiten-en noodverlichting. Benieuwd welke maatregelen er nog meer getroffen zijn? Lees hier het hele interview met Theo.

 

Other news

Coen and Sander from Ilpendam: "Our monument can hardly become more sustainable than it is now"

Coen and Sander made their new home more sustainable. We visited them! "Our monument can hardly become more sustainable than it is nows".

Continue reading

Wim and Janneke from Edam: ‘We actually built a building within another building’

Short introduction

We are Wim van den Essenburg, young pensionado and Janneke Rijpstra, communication manager. We have one daughter who lives with us, she is studying Social Sciences and a son who works for Google and lives in Dublin.

Continue reading

Katja from Beets: "Building sustainably with respect for the authentic character"

Short introduction 
My name is Katja Schuitema. Since 2015, I have been living in a unique farmhouse in Beets with my partner and two children. We live there in the part that used to be a shed for the cattle and that was inhabited by the workers ....

Continue reading