Over ons

De Groene Menukaart is een initiatief van De Groene Grachten en ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeenten Leiden, Maastricht, Amsterdam, Voorschoten, Wassenaar, Bergen op Zoom en Den Haag.

Leeuwarden

De Groene Menukaart Leeuwarden is bedoeld voor eigenaren van een historisch pand in de gemeente Leeuwarden. De website biedt de juiste informatie om deze panden, m.n. monumenten, op een goede manier te verduurzamen. Zo kunt u zich uitgebreid informeren over welke type maatregelen er mogelijk zijn, en een beeld vormen van al uw wensen.

De gemeente Leeuwarden is ambitieus wat duurzaamheid en energietransitie betreft. Hierbij wordt vol ingezet op het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Doelstellingen van de Leeuwarder Energieagenda zijn: 20% besparing en 16% duurzame opwekking, creëren van werkgelegenheid en beperken van energielasten van minima. Verduurzamen van particuliere monumentale woonhuizen sluit mooi aan bij deze ambities en doelstellingen.

De Groene Grachten

De Groene Grachten is initiatiefnemer van deze website. Wij, De Groene Grachten, verduurzamen in heel Nederland oude gebouwen, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wij helpen u graag met uw pand.

advies op maat

Advies op maat

Wij geven persoonlijk advies aan particuliere en zakelijke eigenaren over het verduurzamen van hun pand. Hierin werken we alle details uit, zowel technisch en financieel als op vergunningen. Zo weet u exact wat er in uw situatie mogelijk is.

bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Wilt u naar aanleiding van een Advies op Maat tot actie overgaan? Wij kunnen de uitvoering van de plannen ook begeleiden. Wij ontzorgen van vergunning tot financiering, kennen uitvoerders met ervaring en nemen indien gewenst het bouwmanagement op ons.

innovatieve projectne

Innovatieve projecten

Wij hebben ruime ervaring met het opzetten van innovatieve, groene projecten. In onze aanpak hanteren we Wubbo’s succesformule: aantrekkelijke icoonprojecten met jongeren en toegepaste innovatie.

De Groene Grachten dankt haar naam aan haar allereerste project op de Amsterdamse Prinsengracht. In 2012 werd samen met 15 partners gewerkt aan de verduurzaming van zes grachtenpanden. Wubbo Ockels richtte de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief in het hele land en helpt tientallen pandeigenaren, met hun woning, kantoor, kerk, fort of hofje.

Loading...