Slim gebruik

Als u duurzaam warmte opwekt is het zinvol om na te denken over het gebruik van uw pand. Dit zal het rendement van uw installaties verhogen. En u bespaart al op uw energierekening, zonder risico’s voor historische waarden. Denk aan gericht alleen de ruimtes waar u zich bevindt te verwarmen, en sluit de deuren. Stook niet of lager in uw slaapkamer en gang: dit is vaak niet nodig en zonde van de energie. Onze (groot)ouders slaagden er met deze tactiek in om heel energiezuinig te wonen. Tegenwoordig kunnen we ook een handje geholpen worden met slimme technieken zoals zone-regeling en sensoren.

Setpoint en nachtverlaging

Het kan handig zijn een setpoint en een nachtverlaging in te stellen. Uw pand wordt op door u gekozen tijdstippen in een keer op de juist manier ingesteld. Hierdoor kan veel geld en energie worden bespaard, vooral bij grotere panden. Bij nachtverlaging wordt de temperatuur lager gezet, maar wordt de verwarmingsinstallatie niet uitgeschakeld. Door een gematigde temperatuur ’s nachts zijn er geen grote schommelingen in het systeem en bespaart u juist energie.

Tip

Waterzijdig inregelen

Veel bestaande verwarmingssystemen (ca. 75%!) zijn niet goed ingeregeld. Hierdoor ontstaat een waterzijdig onbalans. Het warme water wordt niet goed verdeeld via de leidingen naar de radiatoren in de woning. Met als gevolg dat uw ruimtes niet gelijkmatig worden verwarmd. Oncomfortabel en onnodig energieverlies als gevolg. Een ervaren installateur kan uw systeem waterzijdig inregelen.

  • De temperatuur in de radiatoren worden beter verspreid
  • U bespaart energie
  • Hoger comfort in verwarmde ruimtes
  • Vraag een ervaren partij uw installatie waterzijdig in te regelen

Tip

Loading...