Rond het huis

Heeft u ruimte rondom uw pand? Ook daar zijn mogelijkheden om slim met water en groen om te gaan. U kunt bijvoorbeeld regenwater opvangen en gebruiken om uw toilet mee te spoelen. Ook kunt u grijs water opvangen en zuiveren met een helofytenfilter in uw tuin. En in een moestuin plant en oogst u eigen groenten, kruiden en fruit. En heeft u wel eens van een aquaponic gehoord?

  • Dakdokters, waterberging krattensysteem

Slimme regenton

Met een ‘slimme regenton’ kan regenwater opgevangen worden. Deze regenton krijgt informatie over aanstaande regenbuien en kan zichzelf leeg maken voordat een bui begint. Hierdoor gebruikt u het opgevangen regenwater optimaal én hoeft u zich geen zorgen te maken dat de regenton overstroomt. De slimme regenton kan ook gebruikt worden in de publieke ruimte. Dan kunnen de aangesloten regentonnen fungeren als waterbassin in de zomer, bijvoorbeeld voor het bewateren van planten.

Tip

Filtratie Circulatiepomp

Met duurzame zwembad- en vijverpompen kan u het debiet en de snelheid geheel zelf of automatisch regelen. Dit in tegenstelling tot standaard circulatiepompen, die alleen op volle kracht draaien. Hierdoor bespaart u al snel meer dan 80% van de energiekosten!

Tip

Groene parkeerplaats

De parkeerplaats kan gebruikt worden voor meer dan alleen parkeren. Het is aan te raden om de parkeerplaatsen met halfverharding te bedekken, zodat ze mooi groen zijn en regenwater kan infiltreren in de bodem. Door een carport te plaatsen, bedekt met zonnepanelen, kunnen elektrische auto’s bovendien worden opgeladen met zelf opgewekte elektriciteit. Natuurlijk kan de energie ook gebruikt worden in uw pand.

Tip

Loading...