• Gemeente Groningen
  • Woonhuis
Groen dak met gele en rode bloemen

Inspiratie

Welkom op de Groene Menukaart. Hier vindt u inspiratie voor het verduurzamen van uw pand. Veel eigenaren gingen u al voor. Laat u inspireren door verschillende projecten met uitgevoerde simpele quickwins tot complete renovaties naar een duurzaam pand. Op de pagina voorbeeldprojecten kunt u per regio, pandtype en uitgevoerde maatregel verschillende projecten bekijken.

Heeft u uw historische pand verduurzaamd, of kent u een goed voorbeeldproject? Laat het ons weten, zo blijven wij pandeigenaren inspireren.

 

Martin Ettema heeft in zes jaar een verduurzamings- en versterkingsoperatie uitgevoerd op zijn Rentenierswoning in Loppersum. Een ander inspirerend voorbeeld komt van Marjon Edzes, directeur van het Fraeylemaborg in Slochteren. De daken en zolders van het museum zijn ge├»soleerd waardoor het museum een isolatiewaarde heeft bereikt dat gechikt is voor museuemdoelstellingen. Meer weten over deze twee duurzame voorbeelden? Bekijk de video's om te ontdekken wat Martin en Marjon allemaal doen om hun historische panden te verduurzamen.