• Nederland
  • Museum

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. In dit nummer ook aandacht voor de lancering van deze Groene Menukaart voor podia en musea. Met bijdragen van o.a. Bjorn Schrijen, Jan Willem van Bokhorst, Natasja Admiraal en Jacqueline Cramer.

Boekman #127: Duurzaamheid en cultuur is vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar via de boekhandel en boekman.nl

De publicatie van Boekman#127 is voor de Boekmanstichting het startsein van de campagne #cultuuropgroen waarmee het komende jaar extra aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid. Op de agenda staan onder meer een reeks talkshows in samenwerking met Dutch Culture, een infosheet met praktische handvaten, een internationaal vergelijkend onderzoek en de State of Sustainability 2021, een jaarlijks terugkerend congres over de staat van duurzaamheid in de culturele en creatieve sector i.s.m. Bureau 8080. Ook geeft het nummer aandacht aan De Groene Menukaart voor musea en podia. 

Over De Boekmanstichting 

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. We verzamelen, analyseren, duiden en delen data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Boekman is het kwartaaltijdschrift van de Boekmanstichting. 

 

Gepubliceerd op
7 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten is gelanceerd

Vandaag is De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten officieel live!
Gedeputeerde Zita Pels, wethouder Marie-Thérèse Meijs, wethouder Touria Meliani en Suze Gehem van De Groene Grachten presenteerden vandaag samen de twee gloednieuwe menukaarten tijdens een talkshowuitzending.

Lees verder

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. 

Lees verder

Rijksmuseum ontvangt als eerste museum 5 sterren voor duurzaam beheer

Het Rijksmuseum heeft dit jaar een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen met een ‘outstanding’ beoordeling. Dit is de hoogste beoordeling en betreft 5 sterren. Het Rijksmuseum is hiermee het allereerste museum ter wereld dat voor het beheer van een bestaand gebouw de hoogste haalbare beoordeling scoort.

 
Lees verder