• Nederland
  • Museum

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. In dit nummer ook aandacht voor de lancering van deze Groene Menukaart voor podia en musea. Met bijdragen van o.a. Bjorn Schrijen, Jan Willem van Bokhorst, Natasja Admiraal en Jacqueline Cramer.

Boekman #127: Duurzaamheid en cultuur is vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar via de boekhandel en boekman.nl

De publicatie van Boekman#127 is voor de Boekmanstichting het startsein van de campagne #cultuuropgroen waarmee het komende jaar extra aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid. Op de agenda staan onder meer een reeks talkshows in samenwerking met Dutch Culture, een infosheet met praktische handvaten, een internationaal vergelijkend onderzoek en de State of Sustainability 2021, een jaarlijks terugkerend congres over de staat van duurzaamheid in de culturele en creatieve sector i.s.m. Bureau 8080. Ook geeft het nummer aandacht aan De Groene Menukaart voor musea en podia. 

Over De Boekmanstichting 

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. We verzamelen, analyseren, duiden en delen data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Boekman is het kwartaaltijdschrift van de Boekmanstichting. 

 

Gepubliceerd op
7 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

10 bespaartips

Energiebesparing is een kwestie van doen, maar ook van investeren. Aangezien niet iedereen de middelen heeft om een investering te doen, geven wij tien energiebespaartips die makkelijk te implementeren zijn in ieder pand.

Lees verder

Een duurzame Open Monumentendag

Open Monumentendag 2022 in het teken van duurzaamheid!

Bent u benieuwd hoe monumenten in de praktijk worden verduurzaamd? Dan heeft u nu de kans! Dit jaar staat Open Monumentendag, op 10 en 11 september, in het teken van duurzaamheid. Dé kans om eens bij een duurzaam monument binnen te kijken. 

Lees verder

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder