• Nederland
  • Museum

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. In de komende jaren wordt via het ontzorgingsprogramma ondersteuning geboden aan vastgoedeigenaren in verschillende sectoren, van eerste advies tot ondersteuning bij de uitvoering.

Instellingen met een culturele ANBI status worden geholpen door De Groene Grachten en Syntraal. In opdracht van de Provincie Noord-Holland gaan zij culturele instellingen ondersteunen bij verduurzaming. Zo kunt u bij hen terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. En krijgt u hulp bij het onderzoeken van de financiële haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. 

Het ontzorgingsprogramma is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Vorwaarde om deel te kunnen nemen is dat  de culturele instelling eigenaar is van het pand en maximaal 10 panden in eigendom heeft. Voor huurders zijn er nog andere mogelijkheden, bekijk daarvoor de pagina financiering, of ga hierover in gesprek met uw verhuurder. 

U kunt zich nu aanmelden via het formulier op deze website. Na uw aanmelding neemt de duurzaamheidscoach contact met u op om te inventariseren waar u zich in het verduurzamingstraject bevindt en hoe we u kunnen helpen met gericht advies en/of uitvoerbegeleiding. 

Gepubliceerd op
22 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder

De Groene Menukaart 2021 – Een jaar vol hoogtepunten!

Afgelopen jaar was een jaar vol groene hoogtepunten voor de Groene Menukaart. Het hele jaar stond in het teken van duurzame ontwikkelingen, want hoewel er aan de voorkant niet veel veranderd lijkt, is de website afgelopen jaar enorm uitgebreid! We lichten een paar van de ontwikkelingen en hoogtepunten uit.

Lees verder

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Lees verder