• Nederland
  • Jaren dertig woning

Isolatiemaatregelen in Amstelveen

Van spouwmuurisolatie tot glasisolatie, bewoners delen hun ervaringen in deze video's.

De gemeente Amstelveen zet in op duurzaamheid. Om woningeigenaren te inspireren heeft de gemeente video's gemaakt van inwoners die al duurzame stappen hebben gezet. In de video's leggen zij uit waarom ze voor isolerende maatregelen hebben gekozen. Let wel, de woningen die hierin voorkomen zijn vaak na-oorlogs en dat betekent dat er andere mogelijkheden zijn dan voor vooroorlogse woningen. 

Maarten Evers koos voor HR++ glas. Eerder isoleerde hij zijn huis al en liet hij zonnepanelen installeren. In het filmpje legt hij uit waarom hij nu voor HR++ glas kiest. 

De familie Noordbos liet de vloer isoleren om twee redenen. De eerste is energie besparen, de tweede is het verbeteren van het comfort. Dit deden ze met luchtzakken. 

Woningen die zijn gebouwd zijn na 1920 kunnen een spouw hebben. Dat is een ruimte tussen de buitengevel en het binnenblad. Judha liet samen met zijn buren de spouwmuren in de buurt isoleren. De ingreep is eenvoudig, binnen een dag waren de werklui klaar. Bekijk hier het hele verhaal van Judha. 

 

 

Kaart