Ramen

Zijn kieren gedicht en heeft u dikke gordijnen voor de ramen hangen, maar is het nog steeds enorm koud bij de raampartijen? Dan kan het isoleren van het raam zelf wellicht een mogelijkheid zijn. Of dit mogelijk is bij oude panden hangt af van de waarde van het kozijn en raam, maar ook van de bouwkundige staat waarin het raam verkeert. Ook hierbij is ventilatie belangrijk, om vochtproblemen te voorkomen. Hierbij is het belang van een deskundig advies groot. De meeste vensters zijn karakteristiek en zeer bepalend voor het uiterlijk van de gevel. Zorg voor behoud van historisch waardevol raam- en kozijnhout, handhaaf de originele raamindeling en werk met authentieke kleuren voor Staphorst voor de kleurige en decoratieve afwerking.

  • 6 ramen
  • 2.5 m2
  Jaarlijkse besparing: €100 - €120 Terugverdientijd : 22 - 27 jaar

  Terugverdientijd

  Het aantal jaar dat nodig is om de investeringsuitgaven terug te verdienen.

  Extra comfort: Niet van toepassing Besparing CO2: 310 kg per jaar

  Besparing CO2

  Een jaarlijkse besparing van 310kg staat gelijk aan:

  • 4 ritjes Maastricht-Parijs
  • 16 bomen die de lucht zuiveren

  Tip

  Er bestaan ook achterzetramen van enkel glas met een warmtereflecterende coating. Deze coating verhoogt de investeringskosten nauwelijks, maar zorgt voor gemiddeld 20% meer energiebesparing!

 • SeekwareBlendModeNone
  • 6 ramen
  • 2.5 m2
  Jaarlijkse besparing: €90 - €110 Terugverdientijd : 28 - 34 jaar

  Terugverdientijd

  Het aantal jaar dat nodig is om de investeringsuitgaven terug te verdienen.

  Extra comfort: Besparing CO2: 267 kg per jaar

  Besparing CO2

  Een jaarlijkse besparing van 267kg staat gelijk aan:

  • 4 ritjes Maastricht-Parijs
  • 13 bomen die de lucht zuiveren

Luiken en persiennes

Al in vroegere tijden werden op koude of hete dagen de luiken gesloten om het binnenklimaat comfortabel te houden. Op sommige historische panden zitten deze luiken nog steeds, maar het wordt vaak als een grote klus te gezien om ze te sluiten. Toch kan hiermee veel energie bespaard worden. Voor de gebouwen zonder luiken vormen isolerende gordijnen een prima oplossing. Er zijn diverse varianten te koop, zoals lamellen, plisségordijnen of rolgordijnen voor dakramen.

Tip

Loading...