Over De Groene Menukaart

De Groene Menukaart is een initiatief van De Groene Grachten en ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeenten Leiden, Maastricht, Amsterdam, Voorschoten, Wassenaar, Bergen op Zoom en Den Haag.

Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst hoort weer bij de duurzaamste gemeenten van Nederland. In 2015 en 2017 staat de gemeente op een (gedeelde) eerste plek. Dat blijkt uit de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI-2017). Wij delen die eerste plek met nog negen andere gemeenten.

De gemeente Staphorst heeft de ambitie om in 2050 evenveel duurzame energie op te wekken als er verbruikt wordt en daarmee energieneutraal te zijn. Met De Groene Menukaart Staphorst willen we eigenaren van een historisch pand in Staphorst helpen om hun bezit te verduurzamen op een manier die past bij het historische karakter van het gebouw en de omgeving.

Provincie Overijssel

Provincie Overijssel wil bewoners van monumentale woningen adequaat informeren over de (on)mogelijkheden van verduurzaming van monumenten, zowel op technisch gebied als vanuit wetgeving.

De Groene Grachten

De Groene Grachten is adviseur en uitvoerbegeleider in het verduurzamen van historische gebouwen.

Bekijk hiernaast het filmpje van BNN VARA, waar we op bezoek gaan bij een aantal van onze projecten.

Advies op maat

Energie besparen of duurzaam opwekken? Of wilt u aardgasvrij worden? Wij helpen u uw woning, kantoor, hotel, museum of kerk te verduurzamen. Van ‘Energiescan’ tot integraal ‘Advies op Maat’.

Bouwbegeleiding

Als u uw duurzame plannen wilt verwezenlijken, kunnen wij u begeleiden bij de uitvoering. Zo regelen we vergunningen, financiering en nemen we het bouwmanagement op ons.

Innovatieve projecten

Restwarmte van de bierkoeling gebruiken als verwarming? Crowdfunding voor groene daken? Innovatie en het verduurzamen van historische panden gaan hand in hand. Bewezen innovaties passen wij direct toe in onze projecten.

De Groene Grachten

Loading...