• Gemeente Amsterdam
  • Woonhuis

Energiescans voor monumenteigenaren in Staphorst

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken. Aanmelden kan via www.staphorst.nl/duurzaammonument

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

 

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een adviseur van De Groene Grachten; een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt €242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Gepubliceerd op
24 januari 2022

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Zon op Centrum: hulp bij zonnepanelen in het centrum van Amsterdam

Goed nieuws voor bewoners en eigenaren van panden in postcodegebied 1012 die zonnepanelen willen. Vanaf nu kunt u hiervoor de hulp inschakelen van de gemeente. Met de speciale aanpak Zon op Centrum adviseert een gespecialiseerd team kosteloos over de mogelijkheden. Ook biedt het team hulp bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Lees verder

Spreekuur Green Light District: Eerste hulp bij verduurzamen historisch pand

Met het duurzame spreekuur in het Green Light District krijg je antwoord op vragen over de verduurzaming van jouw pand en word je op weg geholpen met jouw duurzame ambities! Ook een expert van het Duurzaam Erfgoed Loket van de Gemeente Amsterdam zal aanwezig zijn.

Lees verder

90 gratis energiescans in het Green Light District

Ken of ben jij een pandeigenaar in het historische centrum van Amsterdam en wil je graag duurzame stappen zetten met jouw pand? Meld je dan aan voor een energiescan! Green Light District stelt maar liefst 90 gratis energiescans van De Groene Grachten beschikbaar voor eigenaren van (historische) panden in de binnenstad, in en om postcodegebied 1012.

Lees verder