• Gemeente cultuurpanden
  • Museum

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. In de komende jaren wordt via het ontzorgingsprogramma ondersteuning geboden aan vastgoedeigenaren in verschillende sectoren, van eerste advies tot ondersteuning bij de uitvoering.

Instellingen met een culturele ANBI status worden geholpen door De Groene Grachten en Syntraal. In opdracht van de Provincie Noord-Holland gaan zij culturele instellingen ondersteunen bij verduurzaming. Zo kunt u bij hen terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. En krijgt u hulp bij het onderzoeken van de financiële haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. 

Het ontzorgingsprogramma is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Vorwaarde om deel te kunnen nemen is dat  de culturele instelling eigenaar is van het pand en maximaal 10 panden in eigendom heeft. Voor huurders zijn er nog andere mogelijkheden, bekijk daarvoor de pagina financiering, of ga hierover in gesprek met uw verhuurder. 

U kunt zich nu aanmelden via het formulier op deze website. Na uw aanmelding neemt de duurzaamheidscoach contact met u op om te inventariseren waar u zich in het verduurzamingstraject bevindt en hoe we u kunnen helpen met gericht advies en/of uitvoerbegeleiding. 

Gepubliceerd op
22 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten is gelanceerd

Vandaag is De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten officieel live!
Gedeputeerde Zita Pels, wethouder Marie-Thérèse Meijs, wethouder Touria Meliani en Suze Gehem van De Groene Grachten presenteerden vandaag samen de twee gloednieuwe menukaarten tijdens een talkshowuitzending.

Lees verder

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid.

Lees verder

Rijksmuseum ontvangt als eerste museum 5 sterren voor duurzaam beheer

Het Rijksmuseum heeft dit jaar een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen met een ‘outstanding’ beoordeling. Dit is de hoogste beoordeling en betreft 5 sterren. Het Rijksmuseum is hiermee het allereerste museum ter wereld dat voor het beheer van een bestaand gebouw de hoogste haalbare beoordeling scoort.

 
Lees verder