• Gemeente Groningen
  • Woonhuis

De Provincie Groningen lanceert drie nieuwe Groene Menukaarten

In navolging van de gemeente Groningen, krijgen nu ook de andere gemeenten (Het Hogeland, Eemsdelta, MiddenGroningen, Oldambt, Veendam, Pekela, Westerwolde en Stadskanaal) in de provincie Groningen een Groene Menukaart. Aanstaande donderdag 3 juni om 15:30 uur presenteren Libau en het Erfgoed Loket samen met de Groene Grachten de gloednieuwe Groene Menukaart tijdens de Erfgoedloketfair.

3 nieuwe Groene Menukaarten 

Met maar liefst 3 nieuwe pandtypes: de 'oldambtster' boerderij, het ‘krimpentype’ en het Gronings woonhuis willen het Erfgoedloket Groningen, Steunpunt Cultureel Erfgoed Groningen en het Energieloket Groningen, in samenwerking met de Monumentenwacht Groningen eigenaren en gebruikers helpen bij de verduurzaming van hun pand.

De 3 verschillende pandtypes kennen elk hun eigen specifieke kenmerken waar de maatregelen, subsidies, financiering, voorbeeldverhalen en regelgeving op zijn afgestemd. Zo kunnen Groningse pandeigenaren nog gerichter aan de slag met het verduurzamen van hun woning! 

Benieuwd naar deze 3 nieuwe Groene Menukaarten voor de Provincie Groningen en de Erfgoedloketfair? Bezoek hier de website van de Erfgoedloketfair en schrijf je gratis in voor de online lancering van 15:30-16:00 uur. 

Erfgoedloketfair 

Tijdens de erfgoedloketfair kunt u naast de presentatie van De Groene Menukaart voor de provincie Groningen verschillende kennissessies bijwonen, standhouders bezoeken op de informatiemarkt, ervaringen uitwisselen met andere erfgoedeigenaren en experts en nog veel meer. Een greep uit de onderwerpen die deze dag voorbijkomen zijn: duurzame isolatiematerialen, zelfscan voor verduurzaming van uw erfgoedpand, kwaliteitseisen bij uitvoering, nieuwe energiebronnen, belang van goed onderhoud, beheren en verzekeren.

Overig nieuws

Gemeente Groningen Aardgasvrij 2035

De gemeente Groningen heeft voor alle 138 buurten in kaart laten brengen wat het meest geschikte alternatief is voor verwarming met aardgas.

Lees verder