• Gemeente Groningen
  • Woonhuis

Energiescans voor monumenteigenaren in Staphorst

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken. Aanmelden kan via www.staphorst.nl/duurzaammonument

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

 

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een adviseur van De Groene Grachten; een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt €242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Gepubliceerd op
24 januari 2022

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Provincie Groningen lanceert drie nieuwe Groene Menukaarten

In navolging van de gemeente Groningen, krijgen nu ook de andere gemeenten (Het Hogeland, Eemsdelta, MiddenGroningen, Oldambt, Veendam, Pekela, Westerwolde en Stadskanaal) in de provincie Groningen een Groene Menukaart. Aanstaande donderdag 3 juni om 15:30 uur presenteren Libau en het Erfgoed Loket samen met de Groene Grachten de gloednieuwe Groene Menukaart tijdens de Erfgoedloketfair.

 
Lees verder

Gemeente Groningen Aardgasvrij 2035

De gemeente Groningen heeft voor alle 138 buurten in kaart laten brengen wat het meest geschikte alternatief is voor verwarming met aardgas.

Lees verder