• Nederland
  • Podium

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. In dit nummer ook aandacht voor de lancering van deze Groene Menukaart voor podia en musea. Met bijdragen van o.a. Bjorn Schrijen, Jan Willem van Bokhorst, Natasja Admiraal en Jacqueline Cramer.

Boekman #127: Duurzaamheid en cultuur is vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar via de boekhandel en boekman.nl

De publicatie van Boekman#127 is voor de Boekmanstichting het startsein van de campagne #cultuuropgroen waarmee het komende jaar extra aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid. Op de agenda staan onder meer een reeks talkshows in samenwerking met Dutch Culture, een infosheet met praktische handvaten, een internationaal vergelijkend onderzoek en de State of Sustainability 2021, een jaarlijks terugkerend congres over de staat van duurzaamheid in de culturele en creatieve sector i.s.m. Bureau 8080. Ook geeft het nummer aandacht aan De Groene Menukaart voor musea en podia. 

Over De Boekmanstichting 

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. We verzamelen, analyseren, duiden en delen data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Boekman is het kwartaaltijdschrift van de Boekmanstichting. 

 

Gepubliceerd op
7 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Melkweg ging van energielabel G naar label A

Voor Corona toesloeg kreeg de Melkweg in Amsterdam jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers over de vloer. De zalen en bioscoop met een totale oppervlak van 5.400 m2 bieden ruimte voor ruim 2.500 bezoekers per avond. Ondanks dit grote oppervlak wist de Melkweg hun historische gebouw te verbeteren van  energielabel G naar energielabel A. Gebouwbeheerder Theo de Laat vertelt met trots hoe zij dit hebben gerealiseerd.

Lees verder
Zelfscan Duurzaam Monument

Maak in een paar minuten een plan met de Zelfscan Duurzaam Monument

Op de Groene Menukaart geven we een zo volledig mogelijk overzicht van de mogelijke maatregelen. Maar welke maatregelen passen er nu bij uw situatie? Dat ontdekt u vanaf nu eenvoudig met de Zelfscan Duurzaam Monument. De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart.

Lees verder

Lancering van de internationale Groene Menukaart

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vind je historische, monumentale gebouwen. Deze gebouwen kunnen net als onze molens, boerderijen, forten, grachtenpanden, buitenplaatsen en monumentale woonhuizen een stuk duurzamer. Daarom lanceren wij De Groene Menukaart voor SloveniĆ« en Portugal

Lees verder