• Nederland
  • Podium

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. In de komende jaren wordt via het ontzorgingsprogramma ondersteuning geboden aan vastgoedeigenaren in verschillende sectoren, van eerste advies tot ondersteuning bij de uitvoering.

Instellingen met een culturele ANBI status worden geholpen door De Groene Grachten en Syntraal. In opdracht van de Provincie Noord-Holland gaan zij culturele instellingen ondersteunen bij verduurzaming. Zo kunt u bij hen terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. En krijgt u hulp bij het onderzoeken van de financiĆ«le haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. 

Het ontzorgingsprogramma is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Vorwaarde om deel te kunnen nemen is dat  de culturele instelling eigenaar is van het pand en maximaal 10 panden in eigendom heeft. Voor huurders zijn er nog andere mogelijkheden, bekijk daarvoor de pagina financiering, of ga hierover in gesprek met uw verhuurder. 

U kunt zich nu aanmelden via het formulier op deze website. Na uw aanmelding neemt de duurzaamheidscoach contact met u op om te inventariseren waar u zich in het verduurzamingstraject bevindt en hoe we u kunnen helpen met gericht advies en/of uitvoerbegeleiding. 

Gepubliceerd op
22 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Melkweg ging van energielabel G naar label A

Voor Corona toesloeg kreeg de Melkweg in Amsterdam jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers over de vloer. De zalen en bioscoop met een totale oppervlak van 5.400 m2 bieden ruimte voor ruim 2.500 bezoekers per avond. Ondanks dit grote oppervlak wist de Melkweg hun historische gebouw te verbeteren van  energielabel G naar energielabel A. Gebouwbeheerder Theo de Laat vertelt met trots hoe zij dit hebben gerealiseerd.

Lees verder
Zelfscan Duurzaam Monument

Maak in een paar minuten een plan met de Zelfscan Duurzaam Monument

Op de Groene Menukaart geven we een zo volledig mogelijk overzicht van de mogelijke maatregelen. Maar welke maatregelen passen er nu bij uw situatie? Dat ontdekt u vanaf nu eenvoudig met de Zelfscan Duurzaam Monument. De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart.

Lees verder

Lancering van de internationale Groene Menukaart

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vind je historische, monumentale gebouwen. Deze gebouwen kunnen net als onze molens, boerderijen, forten, grachtenpanden, buitenplaatsen en monumentale woonhuizen een stuk duurzamer. Daarom lanceren wij De Groene Menukaart voor SloveniĆ« en Portugal

Lees verder