• Nederland
  • Buitenplaats

Over ons

Over De Groene Menukaart

De Groene Menukaart Buitenplaatsen is er voor u als beheerder van buitenplaatsen. Ook buitenplaatsen kunnen duurzamer! De Groene Menukaart biedt op één plek inzicht in techniek, regelgeving, financiering en de mogelijke energiebesparing. Kortom het startpunt voor verduurzaming!

De Menukaart is opgebouwd uit een aantal stappen die u helpen bij het proces van duurzame verbeteringen. Dit zijn:

  1. Bekijk de mogelijkheden: informatie over isoleren, ventileren, elektriciteit, verwarmen en water & groen. 
  2. Advies: Succesvolle renovatie start met goed advies. Hier leest u wat u van een goed advies mag verwachten en hoe u een goede adviseur selecteert. 
  3. Financiering: wij hebben alle actuele subsidies en financieringen voor u op een rij gezet. 
  4. Uitvoering: Hier leest u alles wat u moet weten voor u aan de slag gaat met vergunningen, offertes en de uitvoering. 
  5. Inspiratie: Doe inspiratie op met de ervaringsverhalen van andere monumenteneigenaren.  


De Groene Menukaart is een initiatief van De Groene Grachten en is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), diverse gemeenten, provincies en netwerkpartners.    

 

 
stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen 

sKBL spant zich in om meer nationale bekendheid te verwerven van de 650 objecten die tot dit monumentale erfgoed behoren. sKBL heeft een uitgebreid en digitaal portaal en beschikt over een actief, omvangrijk en relevant netwerk. Het digitale portaal fungeert als informatieplek voor bezoekers die meer over de kastelen en historische buitenplaatsen willen weten. Zo bundelen wij op een toegankelijke wijze informatie voor een breed en geïnteresseerd publiek. Tegelijk bevat dit portaal veel informatie over honderden kastelen en historische buitenplaatsen. Onze stichting verleent regelmatig medewerking aan publicaties, artikelen en interviews en zijn we zeer actief op social media als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. 

Daarnaast staat sKBL voor verbinding, kennisdeling, en uitwisseling van ervaring en spannen wij ons als landelijk platform in door de onderlinge band tussen kastelen, buitenplaatsen en landgoederen zelf te versterken. In dit netwerk zijn uiteenlopende gebruikers/betrokkenen vertegenwoordigd, zoals horeca-, congres-, en/of evenementenlocaties, kasteelmusea, particuliere eigenaren, beheerstichtingen, zorginstellingen, overheden, bedrijven en erfgoedprofessionals. Het uitwisselen van kennis, ervaringen en visies is belangrijk. Samenwerking en kennisdeling bevorderen immers het behoud van die heerlijke plekken. sKBL kent een groeiende groep vrienden. Op dit moment zijn 200 relevante partijen bij ons aangesloten. Deze donateurs scharen zich achter de doelstellingen en vormen met elkaar een actief netwerk.

 


De Groene Grachten

 

De Groene Menukaart

Als adviseurs doen we elke dag kennis en ervaring op met het verduurzamen van oude panden. Omdat we deze kennis niet voor onszelf wilden houden zijn we gestart met De Groene Menukaart. Op dit onafhankelijke platform delen gratis onze kennis en ervaring met u. Om anderen te inspireren en informeren over de mogelijkheden.

 

Advies op maat

Wij geven onafhankelijk, persoonlijk advies aan particuliere en zakelijke eigenaren over het verduurzamen van hun pand. In het uitgebreide adviesrapport staan alle mogelijke maatregelen voor uw pand, met toelichting, kosten, besparing, aandachtspunten en voordelen. U krijgt inzicht in welke vergunningen u waarvoor nodig heeft en een overzicht van alle relevante subsidies en financieringen. Zo weet u wat er in uw situatie mogelijk is en wat de mogelijke vervolgstappen zijn.

 

 

Bouwbegeleiding

Wilt u naar aanleiding van een Advies op Maat tot actie overgaan? Wij kunnen de uitvoering van de geplande maatregelen ook begeleiden. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u volledig ontzorgen of op delen ondersteunen. We kennen de weg in het woud van vergunningen, regelgeving, financiering en subsidies en kunnen u helpen het gesprek met de gemeente op te starten. Als u dat wil kunnen we u ook adviseren waar u op moet letten bij het kiezen van een aannemer en beoordelen van offertes. Wij kunnen u als onafhankelijk adviseur helpen bij het vinden van de juiste uitvoerder.

 

Lees meer over De Groene Grachten