• Gemeente Maastricht
  • Woonhuis

Groene Menukaart helpt eigenaren van jaren ‘30 woningen bij verduurzaming

Vandaag is op de bewonersavond in de wijk Elsrijk de Groene Menukaart Amstelveen gepresenteerd. Deze website is het resultaat van een samenwerking van de gemeente, bewonersinitiatief Duurzaam Elsrijk en De Groene Grachten. De Groene Grachten heeft voor vijf representatieve woningen in de wijk de duurzame mogelijkheden, juridische en financiële haalbaarheid onderzocht. De inzichten uit deze adviestrajecten zijn tijdens de informatiebijeenkomst gepresenteerd en samengevat op De Groene Menukaart voor jaren ’30 woningen. 

De Gemeente Amstelveen wil het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparende maatregelen van inwoners stimuleren. Het doel is het verminderen van het energiegebruik met uiteindelijke ambitie om Amstelveen fossielonafhankelijk te maken. Om huiseigenaren van historische panden te stimuleren heeft de gemeente in samenwerking met De Groene Grachten vijf representatieve jaren ’30 woningen in de wijk Elsrijk geselecteerd voor een duurzaam advies op maat. De adviseurs van De Groene Grachten hebben deze woningen geanalyseerd én onderzoek gedaan naar de mogelijke verbeteringen voor energiebesparing, energieopwekking en duurzame verwarming. Op basis van deze adviezen zijn voor alle de jaren ’30 woningen in de Amstelveense wijk de mogelijke maatregelen in kaart gebracht op De Groene Menukaart.

Op De Groene Menukaart Amstelveen vinden eigenaren van jaren ’30 woningen oplossingen voor isolatie, ventilatie, verwarming, elektriciteit, water en groen en quick wins. Bij de maatregelen staat ook vermeld welke subsidies, financiering en gemeentelijke regelgeving van toepassing is. De rekentools geven een indicatie van de kosten, besparing, comfortverbetering en milieu impact. Wie geïnspireerd kan aan de slag met de vervolgstappen, zoals een energieadvies of de uitvoering. De Groene Menukaart is daarmee hét startpunt voor verduurzaming voor eigenaren van jaren ’30 woningen. 

 
 

Gepubliceerd op
22 oktober 2020

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Groene Menukaart is vernieuwd

De Groene Menukaart is vernieuwd en uitgebreid zodat het voor u nóg makkelijker is om aan de slag te gaan. Van informatie over meer dan 70 maatregelen tot en met de uitvoering. We leggen hier uit wat u kunt verwachten. 

Lees verder

Groene Menukaart helpt eigenaren historische panden in Zaanstad bij verduurzaming.

Vanaf vandaag staat ‘de Groene Menukaart’ voor Zaanstad online. Deze Groene Menukaart is er speciaal voor eigenaren van monumentale en vooroorlogse woningen. Zij kunnen zich laten inspireren door de ruim zeventig maatregelen op de site waarmee ze hun historische pand kunnen verduurzamen. De Groene Menukaart geeft ook inzicht in onder andere financieringsmogelijkheden,  landelijke en gemeentelijke subsidies, mogelijke besparingen en vergunningen. Zodat huiseigenaren direct aan de slag kunnen!

Lees verder

Monumentenkaart Maastricht

Woont u in Maastricht, en weet u niet of u in een monument woont? De gemeente heeft een kaart waarop u dit kunt controleren.

Lees verder