• Gemeente Voorschoten
  • Woonhuis

Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal?

Wubbo Ockels , Astronaut en oprichter De Groene Grachten

Als adjunct-directeur van een restauratiebouwbedrijf werk ik ook bij ons eigen huis met milieuvriendelijke materialen en vernieuw ik alleen dat wat echt nodig  is. De oude en nieuwe binnenluiken vervullen na de restauratie weer  hun oorspronkelijke isolerende en licht- geluid- en inbraakwerende functie.

Olle de Graaff , Adjunct-directeur Burgy bouwbedrijf

Op Berbice restaureren we duurzaam door zuinig materiaalgebruik en met milieuvriendelijke producten.  Onze zonnepanelen zijn vanaf de straat onzichtbaar. Het schapenwol in de zoldervloer is brandwerend èn isoleert.

Remko Posthuma , Voorzitter Stichting tot behoud van Cultuurhistorische Buitenplaatsen

Duurzaam wonen heeft veel voordelen. Het is gezonder, comfortabeler, beter voor het milieu én u bespaart veel geld. Energiebesparende maatregelen kunnen ook vaak worden toegepast bij monumenten, al vraagt dit wel om maatwerk. Daarom is het essentieel dat u de juiste stappen weet te treffen. Als gemeente vinden wij het belangrijk om onze inwoners hierin te ondersteunen. Met de Groene Menukaart Voorschoten bieden wij u een grote diversiteit aan oplossingen voor het besparen en opwekken van energie in een monument.

Marcel Cramwinckel , wethouder erfgoed, archeologie en monumenten van de gemeente Voorschoten

Dankzij de nieuwe dubbele beglazing en de vervanging van de oude gasboiler kon de gaskraan in ons monumentale pand een slag verder dicht. Twee vliegen in één klap; sterk verbeterde thermische isolatie, maar ook een merkbare en zeer gewenste afname van de geluidsoverlast vanaf de straat en het water.

Familie Overweg , Keizersgracht

Wij hebben ons Rijksmonument uit 1657 verduurzaamd. We zijn begonnen met De Groene Menukaart. Vervolgens heeft De Groene Grachten een uitstekend advies geleverd en inzichtelijk gemaakt wat mogelijk is, hoe duurzaam het is en hoe rendabel het is. Ook boden ze hulp bij de vergunningsaanvraag bij de gemeente. We zijn zeer tevreden met het resultaat!

Karin Kersten , Directeur Facility Management en Manager van het Jaar, ABN AMRO