• Nederland
  • Woonhuis

#cultuuropgroen: Duurzaamheid centraal in zomernummer tijdschrift Boekman

De nood door de klimaatcrisis is hoog. Maar hoe kan de cultuursector bijdragen aan een groenere wereld? De auteurs in het komende nummer van Boekman laten zien dat cultuur bij uitstek geschikt is om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Door culturele gebouwen en organisaties zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, maar ook door publiek via kunst te inspireren. In dit nummer ook aandacht voor de lancering van deze Groene Menukaart voor podia en musea. Met bijdragen van o.a. Bjorn Schrijen, Jan Willem van Bokhorst, Natasja Admiraal en Jacqueline Cramer.

Boekman #127: Duurzaamheid en cultuur is vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar via de boekhandel en boekman.nl

De publicatie van Boekman#127 is voor de Boekmanstichting het startsein van de campagne #cultuuropgroen waarmee het komende jaar extra aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid. Op de agenda staan onder meer een reeks talkshows in samenwerking met Dutch Culture, een infosheet met praktische handvaten, een internationaal vergelijkend onderzoek en de State of Sustainability 2021, een jaarlijks terugkerend congres over de staat van duurzaamheid in de culturele en creatieve sector i.s.m. Bureau 8080. Ook geeft het nummer aandacht aan De Groene Menukaart voor musea en podia. 

Over De Boekmanstichting 

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. We verzamelen, analyseren, duiden en delen data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Boekman is het kwartaaltijdschrift van de Boekmanstichting. 

 

Gepubliceerd op
7 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder