Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’
Koen en Sander gingen aan de slag met het verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.
Kies uw gemeente
Er zijn verschillende gemeenten aangesloten bij De Groene Menukaart, kijk of uw gemeente meedoet of kies voor de landelijke menukaart.
Kies uw menukaart
Er zijn verschillende menukaarten beschikbaar. Kies hieronder een pandtype en ga meteen aan de slag met de duurzame opties!
Tijdens De Week van het Duurzaam Erfgoed werd De Groene Menukaart Forten uitgelicht. De Week van het Duurzaam Erfgoed is een week vol inspirerende en informerende sessies die in het teken staan van duurzaam erfgoed.
Op woensdag 21 april presenteerden 14 uiteenlopende organisaties hun verhaal over innovatieve projecten rond duurzaam erfgoed tijdens de sessie: “Op de Zeepkist: 14 heldenverhalen”. Titia de Zeeuw van Liniebreed Ondernemen presenteerde in ronde 2 “innovatie” De Groene Menukaart Forten. Zij vertelde over het doel van De Groene Menukaart en de verschillende functies van het platform zoals de maatregelen, de rekentools en de voorbeeldprojecten.
Benieuwd naar Titia’s verhaal? Bekijk de sessie hier terug. De Groene Menukaart Forten start vanaf minuut 28:15.
De Week van het Duurzaam Erfgoed is mogelijk gemaakt door Duurzaam Erfgoed Routekaart, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Restauratiefonds, Provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. Klik hier voor meer informatie.
Koen en Sander gingen aan de slag met het verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.
Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.
Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....