• Nederland
  • Woonhuis

Naar een duurzaam gebruik van Fort bij Nigtevecht

Natuurmonumenten maakt een volgende stap voor een duurzaam gebruik van Fort bij Nigtevecht. Het fort was al gedeeltelijk in gebruik als gedenkplaats. Via de Stichting Gedenkplaats fort Nigtevecht kunnen mensen hun geliefde gedenken en een urn en/of monumentje plaatsen. Vanwege achterblijvende exploitatie is besloten het concept te verbreden met de verhuur van (vergader) ruimtes en kleinschalige events. Hiervoor heeft Natuurmonumenten een nieuwe samenwerkingspartner gevonden.

Zonder degelijke basisvoorzieningen is dat echter niet mogelijk. Daarom wordt nu de rechtervleugel van het fort gebruiksklaar gemaakt door een duurzame isolatie en verwarming. Dat gebeurt onder meer door tal van isolatiemaatregelen voor deuren en ramen, het plaatsen van luchtwarmtepompen en convectoren en het aanbrengen van glazen puien. De provincie Utrecht heeft hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Voor Fort bij Nigtevecht betekent dit dat het fort nu het jaarrond open kan zijn. Daarmee is een grote stap gezet in de beleefbaarheid van dit stuk van de Stelling van Amsterdam.

Gepubliceerd op
14 april 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder