
Forteiland Pampus ontvangt bijna 1 miljoen Europese subsidie voor verduurzaming
Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem.
Kies uw gemeente
Er zijn verschillende gemeenten aangesloten bij De Groene Menukaart, kijk of uw gemeente meedoet of kies voor de landelijke menukaart.
Kies uw menukaart
Er zijn verschillende menukaarten beschikbaar. Kies hieronder een pandtype en ga meteen aan de slag met de duurzame opties!
Natuurmonumenten maakt een volgende stap voor een duurzaam gebruik van Fort bij Nigtevecht. Het fort was al gedeeltelijk in gebruik als gedenkplaats. Via de Stichting Gedenkplaats fort Nigtevecht kunnen mensen hun geliefde gedenken en een urn en/of monumentje plaatsen. Vanwege achterblijvende exploitatie is besloten het concept te verbreden met de verhuur van (vergader) ruimtes en kleinschalige events. Hiervoor heeft Natuurmonumenten een nieuwe samenwerkingspartner gevonden.
Zonder degelijke basisvoorzieningen is dat echter niet mogelijk. Daarom wordt nu de rechtervleugel van het fort gebruiksklaar gemaakt door een duurzame isolatie en verwarming. Dat gebeurt onder meer door tal van isolatiemaatregelen voor deuren en ramen, het plaatsen van luchtwarmtepompen en convectoren en het aanbrengen van glazen puien. De provincie Utrecht heeft hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Voor Fort bij Nigtevecht betekent dit dat het fort nu het jaarrond open kan zijn. Daarmee is een grote stap gezet in de beleefbaarheid van dit stuk van de Stelling van Amsterdam.
Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem.
Sinds maandag 26 juli is de Nieuwe Hollandse Waterlinie officieel UNESCO Werelderfgoed. Samen met de Stelling van Amsterdam ontvangen ze deze status en vormen ze de Hollandse Waterlinies.
Fort Nigtevecht maakt zich klaar voor een duurzame toekomst met een plan voor herbestemming. De nieuwe huurder van Nigtevecht wil het fort in de toekomst gebruiken voor kleinschalige horeca, verschillende activiteiten zoals workshops en het uitoefenen van ambachten.