• Nederland
  • Woonhuis

Energiescans voor monumenteigenaren in Staphorst

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken. Aanmelden kan via www.staphorst.nl/duurzaammonument

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

 

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een adviseur van De Groene Grachten; een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt €242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Gepubliceerd op
24 januari 2022

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Groene Menukaart 2021 – Een jaar vol hoogtepunten!

Afgelopen jaar was een jaar vol groene hoogtepunten voor de Groene Menukaart. Het hele jaar stond in het teken van duurzame ontwikkelingen, want hoewel er aan de voorkant niet veel veranderd lijkt, is de website afgelopen jaar enorm uitgebreid! We lichten een paar van de ontwikkelingen en hoogtepunten uit.

Lees verder

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Lees verder

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

Lees verder