• Nederland
  • Woonhuis

Energiescans voor monumenteigenaren in Staphorst

Monumenteigenaren kunnen een energiescan aanvragen tegen een gereduceerd tarief. De scan geeft tips om uw monument te verduurzamen, om energie te besparen en om eventueel energie op te wekken. Aanmelden kan via www.staphorst.nl/duurzaammonument

Wethouder Lucas Mulder: “De vele monumenten die in onze gemeente staan, zijn een belangrijk onderdeel van onze aantrekkelijke leefomgeving. Bij de monumentale panden zijn het behalen van duurzaamheidsdoelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren te ondersteunen, biedt de gemeente, ook mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, voordelige energiescans aan. Samen met onze inwoners willen we op deze manier bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2050.”

 

Een voordelige energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een adviseur van De Groene Grachten; een specialist met ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Bij monumenten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Zo krijgt de eigenaar inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden om dit te verminderen. De eigen bijdrage voor een energiescan bedraagt €242,-. Met het adviesrapport van de scan kunt u aan de slag om maatregelen te nemen die kosten besparen en goed zijn voor het milieu.

Gepubliceerd op
24 januari 2022

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder