• Nederland
  • Woonhuis

Groene Menukaart helpt eigenaren van jaren ‘30 woningen bij verduurzaming

Vandaag is op de bewonersavond in de wijk Elsrijk de Groene Menukaart Amstelveen gepresenteerd. Deze website is het resultaat van een samenwerking van de gemeente, bewonersinitiatief Duurzaam Elsrijk en De Groene Grachten. De Groene Grachten heeft voor vijf representatieve woningen in de wijk de duurzame mogelijkheden, juridische en financiële haalbaarheid onderzocht. De inzichten uit deze adviestrajecten zijn tijdens de informatiebijeenkomst gepresenteerd en samengevat op De Groene Menukaart voor jaren ’30 woningen. 

De Gemeente Amstelveen wil het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparende maatregelen van inwoners stimuleren. Het doel is het verminderen van het energiegebruik met uiteindelijke ambitie om Amstelveen fossielonafhankelijk te maken. Om huiseigenaren van historische panden te stimuleren heeft de gemeente in samenwerking met De Groene Grachten vijf representatieve jaren ’30 woningen in de wijk Elsrijk geselecteerd voor een duurzaam advies op maat. De adviseurs van De Groene Grachten hebben deze woningen geanalyseerd én onderzoek gedaan naar de mogelijke verbeteringen voor energiebesparing, energieopwekking en duurzame verwarming. Op basis van deze adviezen zijn voor alle de jaren ’30 woningen in de Amstelveense wijk de mogelijke maatregelen in kaart gebracht op De Groene Menukaart.

Op De Groene Menukaart Amstelveen vinden eigenaren van jaren ’30 woningen oplossingen voor isolatie, ventilatie, verwarming, elektriciteit, water en groen en quick wins. Bij de maatregelen staat ook vermeld welke subsidies, financiering en gemeentelijke regelgeving van toepassing is. De rekentools geven een indicatie van de kosten, besparing, comfortverbetering en milieu impact. Wie geïnspireerd kan aan de slag met de vervolgstappen, zoals een energieadvies of de uitvoering. De Groene Menukaart is daarmee hét startpunt voor verduurzaming voor eigenaren van jaren ’30 woningen. 

 
 

Gepubliceerd op
22 oktober 2020

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatie en warmtenet in 2021

Ook in 2021 biedt de overheid een tegemoetkoming voor het verduurzamen van uw woning of pand. Wel zijn er een aantal dingen veranderd, zo zijn de subsidieregeling voor isolerende maatregelen en de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) samengevoegd. En u krijgt nu ook subsidie voor de aansluiting op een warmtenet. 

Lees verder

Lancering van de internationale Groene Menukaart

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vind je historische, monumentale gebouwen. Deze gebouwen kunnen net als onze molens, boerderijen, forten, grachtenpanden, buitenplaatsen en monumentale woonhuizen een stuk duurzamer. Daarom lanceren wij De Groene Menukaart voor Slovenië en Portugal

Lees verder
Zelfscan Duurzaam Monument

Maak in een paar minuten een plan met de Zelfscan Duurzaam Monument

Op de Groene Menukaart geven we een zo volledig mogelijk overzicht van de mogelijke maatregelen. Maar welke maatregelen passen er nu bij uw situatie? Dat ontdekt u vanaf nu eenvoudig met de Zelfscan Duurzaam Monument. De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart.

Lees verder