• Nederland
  • Woonhuis

Groene Menukaart helpt eigenaren van jaren ‘30 woningen bij verduurzaming

Vandaag is op de bewonersavond in de wijk Elsrijk de Groene Menukaart Amstelveen gepresenteerd. Deze website is het resultaat van een samenwerking van de gemeente, bewonersinitiatief Duurzaam Elsrijk en De Groene Grachten. De Groene Grachten heeft voor vijf representatieve woningen in de wijk de duurzame mogelijkheden, juridische en financiële haalbaarheid onderzocht. De inzichten uit deze adviestrajecten zijn tijdens de informatiebijeenkomst gepresenteerd en samengevat op De Groene Menukaart voor jaren ’30 woningen. 

De Gemeente Amstelveen wil het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparende maatregelen van inwoners stimuleren. Het doel is het verminderen van het energiegebruik met uiteindelijke ambitie om Amstelveen fossielonafhankelijk te maken. Om huiseigenaren van historische panden te stimuleren heeft de gemeente in samenwerking met De Groene Grachten vijf representatieve jaren ’30 woningen in de wijk Elsrijk geselecteerd voor een duurzaam advies op maat. De adviseurs van De Groene Grachten hebben deze woningen geanalyseerd én onderzoek gedaan naar de mogelijke verbeteringen voor energiebesparing, energieopwekking en duurzame verwarming. Op basis van deze adviezen zijn voor alle de jaren ’30 woningen in de Amstelveense wijk de mogelijke maatregelen in kaart gebracht op De Groene Menukaart.

Op De Groene Menukaart Amstelveen vinden eigenaren van jaren ’30 woningen oplossingen voor isolatie, ventilatie, verwarming, elektriciteit, water en groen en quick wins. Bij de maatregelen staat ook vermeld welke subsidies, financiering en gemeentelijke regelgeving van toepassing is. De rekentools geven een indicatie van de kosten, besparing, comfortverbetering en milieu impact. Wie geïnspireerd kan aan de slag met de vervolgstappen, zoals een energieadvies of de uitvoering. De Groene Menukaart is daarmee hét startpunt voor verduurzaming voor eigenaren van jaren ’30 woningen. 

 
 

Gepubliceerd op
22 oktober 2020

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

De Groene Menukaart is vernieuwd

De Groene Menukaart is vernieuwd en uitgebreid zodat het voor u nóg makkelijker is om aan de slag te gaan. Van informatie over meer dan 70 maatregelen tot en met de uitvoering. We leggen hier uit wat u kunt verwachten. 

Lees verder

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Willem en Lies: ‘We proberen de boerderij zo energieneutraal mogelijk te maken’

Even voorstellen
Wij zijn Willem en Lies en komen uit hartje Amsterdam. Toen we deze stolpboerderij zagen, waren we direct verliefd. In januari 2019 kregen we de sleutel en in augustus hopen we de verbouwing te voltooien.

Lees verder