• Nederland
  • Woonhuis

De Melkweg ging van energielabel G naar label A

Theo de Laat is al jaren de gebouwbeheerder bij Stichting Melkweg en is pionier in het verduurzamen van het gebouw. Hij begon 10 jaar geleden met de eerste maatregelen, maar inmiddels is het hele gebouw al flink onder handen genomen: van de kleedkamers tot de opslaghokken.

In dit interview vertelt Theo hoe hij het verduurzamingstraject heeft aangepakt. Hij vertelt over de samenwerking met de gemeente Amsterdam, het sparren met De Groene Grachten over duurzame oplossingen en zijn eigen innovatieve ideeën om de voetafdruk van de Melkweg te verkleinen. 

Ook vertelt hij welke duurzame maatregelen hij heeft toegepast en wat deze opleveren. Zo vertelt hij onder meer over één van zijn grootste projecten: de ledverlichting. De Melkweg heeft ondertussen al 50% led in theaterverlichting, 95% in de huisverlichting en maar liefst 100% in de buiten-en noodverlichting. Benieuwd welke maatregelen er nog meer getroffen zijn? Lees hier het hele interview met Theo.

 

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder