• Nederland
  • Woonhuis

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. In de komende jaren wordt via het ontzorgingsprogramma ondersteuning geboden aan vastgoedeigenaren in verschillende sectoren, van eerste advies tot ondersteuning bij de uitvoering.

Instellingen met een culturele ANBI status worden geholpen door De Groene Grachten en Syntraal. In opdracht van de Provincie Noord-Holland gaan zij culturele instellingen ondersteunen bij verduurzaming. Zo kunt u bij hen terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. En krijgt u hulp bij het onderzoeken van de financiële haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. 

Het ontzorgingsprogramma is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Vorwaarde om deel te kunnen nemen is dat  de culturele instelling eigenaar is van het pand en maximaal 10 panden in eigendom heeft. Voor huurders zijn er nog andere mogelijkheden, bekijk daarvoor de pagina financiering, of ga hierover in gesprek met uw verhuurder. 

U kunt zich nu aanmelden via het formulier op deze website. Na uw aanmelding neemt de duurzaamheidscoach contact met u op om te inventariseren waar u zich in het verduurzamingstraject bevindt en hoe we u kunnen helpen met gericht advies en/of uitvoerbegeleiding. 

Gepubliceerd op
22 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

Lees verder

Zelfscan Duurzaam Monument bestaat 1 jaar

Er is er een jarig! Een jaar geleden lanceerden De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds de Zelfscan voor het verduurzamen van monumentale woonhuizen. Sindsdien hebben meer dan 7.000 monumenteigenaren de duurzame kansen voor hun woning in kaart gebracht met de tool. Met dit schaalbare digitale initiatief geven we inzicht in de duurzame kansen voor monumenten en hoe je deze kunt financieren. Zo helpen we monumenteigenaren op weg richting een duurzaam advies en de uitvoering.

Lees verder

Subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatie en warmtenet in 2021

Ook in 2021 biedt de overheid een tegemoetkoming voor het verduurzamen van uw woning of pand. Wel zijn er een aantal dingen veranderd, zo zijn de subsidieregeling voor isolerende maatregelen en de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) samengevoegd. En u krijgt nu ook subsidie voor de aansluiting op een warmtenet. 

Lees verder