• Nederland
  • Woonhuis

Start ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Instellingen in Noord-Holland met een culturele ANBI status kunnen zich nu aanmelden voor het duurzame ontzorgingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Juist nu, tijdens de coronacrisis, stimuleert de Provincie de verduurzaming van instellingen met 1-10 panden in eigendom. In de komende jaren wordt via het ontzorgingsprogramma ondersteuning geboden aan vastgoedeigenaren in verschillende sectoren, van eerste advies tot ondersteuning bij de uitvoering.

Instellingen met een culturele ANBI status worden geholpen door De Groene Grachten en Syntraal. In opdracht van de Provincie Noord-Holland gaan zij culturele instellingen ondersteunen bij verduurzaming. Zo kunt u bij hen terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. En krijgt u hulp bij het onderzoeken van de financiële haalbaarheid, het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. 

Het ontzorgingsprogramma is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Vorwaarde om deel te kunnen nemen is dat  de culturele instelling eigenaar is van het pand en maximaal 10 panden in eigendom heeft. Voor huurders zijn er nog andere mogelijkheden, bekijk daarvoor de pagina financiering, of ga hierover in gesprek met uw verhuurder. 

U kunt zich nu aanmelden via het formulier op deze website. Na uw aanmelding neemt de duurzaamheidscoach contact met u op om te inventariseren waar u zich in het verduurzamingstraject bevindt en hoe we u kunnen helpen met gericht advies en/of uitvoerbegeleiding. 

Gepubliceerd op
22 juni 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Koen en Sander uit Ilpendam: ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’

Koen en Sander gingen aan de slag met het  verduurzamen van hun nieuwe huis. Wij gingen bij ze langs! ‘Duurzamer dan dit kan ons monument nauwelijks worden’.

Lees verder

Wim en Janneke uit Edam: ‘We hebben eigenlijk een pand in een pand gebouwd’

Even voorstellen
Wij zijn Wim van den Essenburg, young pensionado en Janneke Rijpstra, manager communicatie. We hebben een inwonende dochter die Sociale Wetenschappen studeert en een zoon die werkt voor Google en in Dublin woont.

Lees verder

Katja uit Beets: ‘Duurzaam verbouwen met respect voor het authentieke karakter’

Even voorstellen
Mijn naam is Katja Schuitema. Samen met mijn partner  en twee kinderen woon ik sinds 2015 in een unieke stolpboerderij in Beets. We bewonen daar het deel dat vroeger diende als opstal voor het vee en dat bewoond werd door de arbeiders....

Lees verder