• Gemeente Leiden
  • Woonhuis

Leidse zonatlas

Hoeveel rendement haal je als je zonnepanelen op je dak plaatst? Is het haalbaar om zelfvoorzienend te worden? En hoeveel CO2 bespaar je dankzij je zonnepanelen? Via de website Zonatlas ontdek je wat er allemaal mogelijk is voor zonnepanelen op jouw pand. 

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met zonnepanelen bespaar je direct fors op je energierekening en verdien je je investering in slechts 6 tot 8 jaar terug. En dat is nog maar het begin. Met minimale onderhoudskosten gaan zonnepanelen wel 25 jaar mee, waardoor je nog zo'n 17 tot 19 jaar lang kunt genieten van gratis stroom.

Benieuwd naar het potentieel van jouw dak? Met Zonatlas kun je eenvoudig de zonne-energiepotentie van jouw gebouw ontdekken. Vul je adres in en bekijk de mogelijkheden, inclusief het effect van het laden van een elektrisch voertuig en het gebruik van een thuisbatterij.

Zonatlas maakt gebruik van verschillende data om de mogelijkheden van bijna daken in Nederland  te geanalyseerd. Met behulp van hoogtedata, meerjarige weerdata en geavanceerde berekeningen wordt tot op de nauwkeurigheid van 30cm² de zonne-energieopbrengst van jouw dak vastgesteld.

Onduidelijk of aanvullende vragen?

Als uw situatie niet voorkomt in de vragen neem dan contact met Erfgoed Leiden en Omstreken op. Zij kijken dan met u mee wat er mogelijk is bij uw gebouw.

Gepubliceerd op
21 maart 2024

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Leiden verduurzaamt historische woningen

‘Meent u dat? Kan ik mijn enkelglas ramen vervangen en zonnepanelen plaatsen? Dat mag toch niet bij een monument?’ Opmerkingen als deze horen wij nog vaak. Dit is jammer, want in elke historische woning liggen mogelijkheden voor verduurzaming. Wij bij Erfgoed Leiden en Omstreken zijn hier al drie jaar mee bezig. In juli 2017 bereikten wij een mijlpaal: meer dan 250 monumenteneigenaars zijn geadviseerd hoe zij hun woning kunnen verduurzamen!

Lees verder

De Groene Menukaart Leiden breidt uit met twee nieuwe pandtypes

De Gemeente leiden heeft haar Groene Menukaart uitgebreid met twee nieuwe pandtypes. Naast het pandtype "woonhuis" kent Leiden sinds kort ook de pandtypes "Het Leidse weverhuis" en "De jaren '30 woning”.  

 
Lees verder

Open Monumentendag Leiden

Open Monumentendag 2022 in het teken van duurzaamheid!

Bent u benieuwd hoe monumenten in de praktijk worden verduurzaamd? Dan heeft u nu de kans! Dit jaar staat Open Monumentendag, op 10 en 11 september, in het teken van duurzaamheid. Dé kans om eens bij een duurzaam monument binnen te kijken. 

Lees verder