• Gemeente Leiden
  • Woonhuis

Meldpunt Verlaging Energielasten

Heb je te maken met een slecht geïsoleerde huurwoning, enkel glas, of verouderde verwarmingsapparatuur? Het Huurteam Leiden staat voor je klaar. Via het formulier Meldpunt Verlaging Energielasten kun je nu een melding maken

Door middel van ons meldpunt brengen wij jouw situatie gedetailleerd in kaart. Wij inspecteren de woning en geven vervolgens advies over mogelijke oplossingen om de energielasten te verlagen. Of het nu gaat om het verbeteren van de isolatie, het vervangen van enkel glas door dubbel glas, of het upgraden van een verouderde cv-ketel of gaskachel, wij bieden passend advies op maat.

Als huurder hoef je niet machteloos te zijn tegenover dergelijke problemen. Vul hier eenvoudig het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om een afspraak te maken. 

Let op: Ons meldpunt is uitsluitend bedoeld voor huurders van particuliere verhuurders.

Gepubliceerd op
21 maart 2024

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Leiden verduurzaamt historische woningen

‘Meent u dat? Kan ik mijn enkelglas ramen vervangen en zonnepanelen plaatsen? Dat mag toch niet bij een monument?’ Opmerkingen als deze horen wij nog vaak. Dit is jammer, want in elke historische woning liggen mogelijkheden voor verduurzaming. Wij bij Erfgoed Leiden en Omstreken zijn hier al drie jaar mee bezig. In juli 2017 bereikten wij een mijlpaal: meer dan 250 monumenteneigenaars zijn geadviseerd hoe zij hun woning kunnen verduurzamen!

Lees verder

De Groene Menukaart Leiden breidt uit met twee nieuwe pandtypes

De Gemeente leiden heeft haar Groene Menukaart uitgebreid met twee nieuwe pandtypes. Naast het pandtype "woonhuis" kent Leiden sinds kort ook de pandtypes "Het Leidse weverhuis" en "De jaren '30 woning”.  

 
Lees verder

Open Monumentendag Leiden

Open Monumentendag 2022 in het teken van duurzaamheid!

Bent u benieuwd hoe monumenten in de praktijk worden verduurzaamd? Dan heeft u nu de kans! Dit jaar staat Open Monumentendag, op 10 en 11 september, in het teken van duurzaamheid. Dé kans om eens bij een duurzaam monument binnen te kijken. 

Lees verder