• Gemeente Wassenaar
  • Woonhuis

Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal?

Wubbo Ockels , Astronaut en oprichter De Groene Grachten

We zien steeds meer inwoners hun monument verduurzamen. Een positieve ontwikkeling die wij als gemeente omarmen en stimuleren. Het treffen van duurzame maatregelen in een monument vraagt om zorgvuldigheid en maatwerk. We vinden het belangrijk onze inwoners hierin te ondersteunen. Door de samenwerking aan te gaan met de Groene Menukaart bieden we u een groot scala aan oplossingen om uw monument te verduurzamen.

Kees Wassenaar , Wethouder cultureel erfgoed

Dankzij de nieuwe dubbele beglazing en de vervanging van de oude gasboiler kon de gaskraan in ons monumentale pand een slag verder dicht. Twee vliegen in één klap; sterk verbeterde thermische isolatie, maar ook een merkbare en zeer gewenste afname van de geluidsoverlast vanaf de straat en het water.

Familie Overweg , Keizersgracht

Wij hebben ons Rijksmonument uit 1657 verduurzaamd. We zijn begonnen met De Groene Menukaart. Vervolgens heeft De Groene Grachten een uitstekend advies geleverd en inzichtelijk gemaakt wat mogelijk is, hoe duurzaam het is en hoe rendabel het is. Ook boden ze hulp bij de vergunningsaanvraag bij de gemeente. We zijn zeer tevreden met het resultaat!

Karin Kersten , Directeur Facility Management en Manager van het Jaar, ABN AMRO