• Gemeente Wassenaar
  • Woonhuis

Duurzaam nieuws

De ontwikkelingen staan niet stil. Volg hier het laatste duurzame nieuws en kijk wat er in uw regio gebeurt.

Klimaattafel in het teken van verduurzamen monumenten

2 juli 2019

Om kennis, ervaring en ideeën over verduurzaming samen te brengen, organiseerde de gemeente Wassenaar op donderdag 20 juni een Klimaattafel. Zo’n 35 geïnteresseerden bezochten de bijeenkomst in de Dorpskerk die in het teken stond van het verduurzamen van monumenten. 

Lees verder

Klimaattafel op donderdag 20 juni in de Dorpskerk

18 juni 2019

De gemeente Wassenaar organiseert op donderdag 20 juni een Klimaattafel in de Dorpskerk. Netwerken, kennisdelen en samenwerken aan een duurzaam Wassenaar staan tijdens de bijeenkomst centraal.

Lees verder

Duurzaamheidsavond op 15 mei 2019

14 mei 2019

Laat je inspireren door Workshops, de informatiemarkt met o.a. De Groene Grachten en Pitches door inwoners van Wassenaar, op 15 mei 2019, vanaf 17.30 tot 20.30 uur, locatie: Sterrenbad, Wassenaar.

Lees verder

De Groene Menukaart is vernieuwd

17 september 2020

De Groene Menukaart is vernieuwd en uitgebreid zodat het voor u nóg makkelijker is om aan de slag te gaan. Van informatie over meer dan 70 maatregelen tot en met de uitvoering. We leggen hier uit wat u kunt verwachten. 

Lees verder

We zien steeds meer inwoners hun monument verduurzamen. Een positieve ontwikkeling die wij als gemeente omarmen en stimuleren. Het treffen van duurzame maatregelen in een monument vraagt om zorgvuldigheid en maatwerk. We vinden het belangrijk onze inwoners hierin te ondersteunen. Door de samenwerking aan te gaan met de Groene Menukaart bieden we u een groot scala aan oplossingen om uw monument te verduurzamen.

Kees Wassenaar , Wethouder cultureel erfgoed