• Nederland
  • Fort

De Groene Menukaart Forten op de digitale planken van De Week van het Duurzaam Erfgoed

Tijdens De Week van het Duurzaam Erfgoed werd De Groene Menukaart Forten uitgelicht. De Week van het Duurzaam Erfgoed is een week vol inspirerende en informerende sessies die in het teken staan van duurzaam erfgoed.

Op woensdag 21 april presenteerden 14 uiteenlopende organisaties hun verhaal over innovatieve projecten rond duurzaam erfgoed tijdens de sessie: “Op de Zeepkist: 14 heldenverhalen”. Titia de Zeeuw van Liniebreed Ondernemen presenteerde in ronde 2 “innovatie” De Groene Menukaart Forten. Zij vertelde over het doel van De Groene Menukaart en de verschillende functies van het platform zoals de maatregelen, de rekentools en de voorbeeldprojecten.

Benieuwd naar Titia’s verhaal? Bekijk de sessie hier terug. De Groene Menukaart Forten start vanaf minuut 28:15.

De Week van het Duurzaam Erfgoed is mogelijk gemaakt door Duurzaam Erfgoed Routekaart, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Restauratiefonds, Provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op
4 mei 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Forteiland Pampus ontvangt bijna 1 miljoen Europese subsidie voor verduurzaming

Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem. 

Lees verder

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is samen met Stelling van Amsterdam erkend als UNESCO Werelderfgoed: De Hollandse Waterlinies

Sinds maandag 26 juli is de Nieuwe Hollandse Waterlinie officieel UNESCO Werelderfgoed. Samen met de Stelling van Amsterdam ontvangen ze deze status en vormen ze de Hollandse Waterlinies. 

Lees verder

Fort Nigtevecht krijgt een duurzame herbestemming

Fort Nigtevecht maakt zich klaar voor een duurzame toekomst met een plan voor herbestemming. De nieuwe huurder van Nigtevecht wil het fort in de toekomst gebruiken voor kleinschalige horeca, verschillende activiteiten zoals workshops en het uitoefenen van ambachten.

Lees verder