
10 bespaartips
Energiebesparing is een kwestie van doen, maar ook van investeren. Aangezien niet iedereen de middelen heeft om een investering te doen, geven wij tien energiebespaartips die makkelijk te implementeren zijn in ieder pand.
Kies uw gemeente
Er zijn verschillende gemeenten aangesloten bij De Groene Menukaart, kijk of uw gemeente meedoet of kies voor de landelijke menukaart.
Kies uw menukaart
Er zijn verschillende menukaarten beschikbaar. Kies hieronder een pandtype en ga meteen aan de slag met de duurzame opties!
Tijdens De Week van het Duurzaam Erfgoed werd De Groene Menukaart Forten uitgelicht. De Week van het Duurzaam Erfgoed is een week vol inspirerende en informerende sessies die in het teken staan van duurzaam erfgoed.
Op woensdag 21 april presenteerden 14 uiteenlopende organisaties hun verhaal over innovatieve projecten rond duurzaam erfgoed tijdens de sessie: “Op de Zeepkist: 14 heldenverhalen”. Titia de Zeeuw van Liniebreed Ondernemen presenteerde in ronde 2 “innovatie” De Groene Menukaart Forten. Zij vertelde over het doel van De Groene Menukaart en de verschillende functies van het platform zoals de maatregelen, de rekentools en de voorbeeldprojecten.
Benieuwd naar Titia’s verhaal? Bekijk de sessie hier terug. De Groene Menukaart Forten start vanaf minuut 28:15.
De Week van het Duurzaam Erfgoed is mogelijk gemaakt door Duurzaam Erfgoed Routekaart, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Restauratiefonds, Provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. Klik hier voor meer informatie.
Energiebesparing is een kwestie van doen, maar ook van investeren. Aangezien niet iedereen de middelen heeft om een investering te doen, geven wij tien energiebespaartips die makkelijk te implementeren zijn in ieder pand.
Open Monumentendag 2022 in het teken van duurzaamheid!
Bent u benieuwd hoe monumenten in de praktijk worden verduurzaamd? Dan heeft u nu de kans! Dit jaar staat Open Monumentendag, op 10 en 11 september, in het teken van duurzaamheid. Dé kans om eens bij een duurzaam monument binnen te kijken.
Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.