• Nederland
  • Fort

De Groene Menukaart Forten op de digitale planken van De Week van het Duurzaam Erfgoed

Tijdens De Week van het Duurzaam Erfgoed werd De Groene Menukaart Forten uitgelicht. De Week van het Duurzaam Erfgoed is een week vol inspirerende en informerende sessies die in het teken staan van duurzaam erfgoed.

Op woensdag 21 april presenteerden 14 uiteenlopende organisaties hun verhaal over innovatieve projecten rond duurzaam erfgoed tijdens de sessie: “Op de Zeepkist: 14 heldenverhalen”. Titia de Zeeuw van Liniebreed Ondernemen presenteerde in ronde 2 “innovatie” De Groene Menukaart Forten. Zij vertelde over het doel van De Groene Menukaart en de verschillende functies van het platform zoals de maatregelen, de rekentools en de voorbeeldprojecten.

Benieuwd naar Titia’s verhaal? Bekijk de sessie hier terug. De Groene Menukaart Forten start vanaf minuut 28:15.

De Week van het Duurzaam Erfgoed is mogelijk gemaakt door Duurzaam Erfgoed Routekaart, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Restauratiefonds, Provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op
4 mei 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Forteiland Pampus ontvangt bijna 1 miljoen Europese subsidie voor verduurzaming

Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem. 

Lees verder

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Lees verder

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder