Zo werkt het

De Groene Menukaart zet meer dan 50 opties op een rij om uw fort, vesting of genieloods te verduurzamen. U kunt deze bekijken, vergelijken en bewaren, zodat u vervolgens écht tot actie kunt overgaan met uw eigen favoriete opties. Of u nu een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk wilt verduurzamen. Deze website helpt u om uw erfgoedlocatie energiezuinig, milieuvriendelijk en comfortabel te maken.

 

Eeuwenoud fort duurzaam

Oude gebouwen vragen een andere aanpak om te verduurzamen. Groene ambities moeten zorgvuldig worden ingepast met respect voor het gebouw. De Groene Menukaart helpt u daarmee op weg.

Waar moet u op letten bij een fort? Dit wordt per duurzame maatregel uitgelegd. We hebben per maatregel de nodige informatie, tips en rekentools, regelgeving en financieringsopties verzameld. Zo ziet u snel wat er mogelijk is.

 

Wist u dat

Prins Maurits tijdens de Tachtigjarige Oorlog als eerste land onder water zette om de vijand tegen te houden? Na het Rampjaar 1672 bouwden de Staten van Holland dit uit tot de Oude Hollandse Waterlinie.

Wist u dat

In het begin van de negentiende eeuw de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn ontworpen door Cornelis Krayenhoff – natuurkundige, arts, waterbouwkundige en generaal!

Zo werkt de website

  • Op de homepage verkent u de 5 thema’s: Quick Wins, Isolatie en Ventilatie, Elektriciteit, Verwarming en Water en Groen. Als u op een thema klikt, opent het pandje zich en kunt u alle opties bekijken.
  • Door op de maatregelen in het menu of in het fort te klikken, komt u op detailpagina’s waar alle opties worden uitgelegd. U leest daar wat de verschillende maatregelen voor u kunnen betekenen op het gebied van comfort, geld- en CObesparing. Ook geven we u aandachtspunten, rekentools en tips voor financiering en regelgeving.
  • Vindt u een maatregel interessant? Klik dan op ‘bewaar’. Zo komt de maatregel in uw ‘bewaard-lijstje’.
  • Heeft u alle maatregelen bekeken? Klik dan op ‘bewaard’ rechtsboven op de website. U kunt nu een .pdf van uw bewaarde maatregelen naar uzelf mailen of contact met ons opnemen.

Het resultaat?

  • Een lagere energierekening
  • Meer comfort in uw fort
  • Het milieu een handje helpen
  • Uw fort onderhouden en klaarmaken voor de toekomst

Bewaar uw opties

Bewaar de duurzame opties die u interessant vindt en maak hiervan een PDF. Zo heeft u alle interessante maatregelen op een rij.

Loading...